Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Servicii noi pentru tinerii întreprinzători

Tinerii întreprinzători suceveni sau cei ce doresc să înceapă o afacere pot beneficia din această săptămână de serviciile unui centru specializat. Este vorba despre derularea efectivă a proiectului “Antreprenoriatul, de la idee la succes”, derulat de FAER Reghin – Mureş şi Asociaţia de Dezvoltare Economico-Socială Curtea de Argeş, program care se va implementa în judeţele Mureş, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

În judeţul Suceava, proiectul, care încearcă să încurajeze cultura antreprenorială în rândul micilor întreprinzători, se adresează celor din localităţile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi şi Vatra Dornei.

Potrivit precizărilor coordonatorului Centrului Zonal Suceava, Viorel Balan, în cadrul proiectului vor fi oferite servicii diverse. Este vorba despre sesiuni de informare asupra unor oportunităţi de afaceri şi resurse financiare, studii de caz, cursuri de formare a unor formatori prin care se va multiplica instruirea şi consultanţa antreprenorială, cursuri de antreprenoriat pe module tematice, cursuri e-learning între aceste module printr-o platformă specializată, oferirea de consultanţă generală în cadrul Centrului Judeţean de Sprijinire a Antreprenoriatului, organizarea unor vizite de schimb de experienţă, dezvoltarea studiilor de caz de bune practici.

Pentru tinerii până în 30 de ani care doresc să iniţieze o activitate independentă vor fi organizate 12 concursuri de planuri de afaceri cu premii, acestea fiind în valoare de 4.250, 2.550 şi respectiv 1.700 de lei.

Proiectul îşi propune ca, în final, pe ansamblu, rezultatele derulării sale să constea în cel puţin 1.560 de participanţi la sesiuni de informare, cursuri şi alte activităţi, existenţa a minim 40 formatori certificaţi CNFPA, existenţa unei reţele de patru centre judeţene pentru sprijinirea antreprenoriatului, înfiinţarea a 50 de firme noi, asistarea a 100 de firme şi finanţarea a 50 de proiecte din diverse surse bancare sau non-bancare. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane în perioada iulie 2010- iunie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Servicii noi pentru tinerii întreprinzători.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Servicii noi pentru tinerii întreprinzători5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei