Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alungaţi monotonia din cuplu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rutina este de multe ori cel mai mare duşman al unei relaţii de lungă durată, fiind principalul responsabil pentru dispariţia iubirii şi pasiunii. Situaţia nu este disperată, pentru că există multe căi prin care puteţi scăpa definitiv de monotonia din cuplu.

Dacă sunteţi căsătorită de ceva timp sau sunteţi implicată într-o relaţie de lungă durată, cu siguranţă v-aţi confruntat măcar o dată cu inevitabila rutină. Lucrurile par să meargă mereu în aceeaşi direcţie şi totul pare să se întâmple la fel. Probabil vă lipsesc fiorii de la început şi v-aţi dori ca în viaţa dumneavoastră să existe un strop de neprevăzut, mici surprize şi nebunii precum acelea de care vă bucuraţi altă dată. Situaţia nu se va schimba însă brusc, iar pentru a alunga monotonia din cuplu este nevoie ca ambii parteneri să depună eforturi, mai mici sau mai mari. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteţi „aranja” pentru ca existenţa dumneavoastră să fie presărată cu mici bucurii, care vor avea efecte benefice asupra vieţii de cuplu.

 

Evadaţi în weekend

Probabil că acest sfat vă sună ca un clişeu, însă o evadare la sfârşit de săptămână vă va scoate pe amândoi din ritmul obişnuit al vieţii: serviciu, casă, odihnă. Organizaţi din când în când o deplasare la sfârşit de săptămână, într-un loc liniştit şi pitoresc. Două zile fără probleme cotidiene, treburi casnice şi stres vor fi benefice pentru relaţia dumneavoastră, pentru că vă vor reda bucuria de a trăi. În timpul unei astfel de evadări veţi avea ocazia să petreceţi mai mult timp cu iubitul dumneavoastră şi fiecare îi va sta complet la dispoziţie celuilalt. În plus, evadările de acest fel reprezintă o foarte bună ocazie de a îmbunătăţi comunicarea în cuplu.

 

Nu faceţi planuri peste planuri

În fiecare vară vă place să mergeţi în acelaşi loc, la mare sau la munte, pentru că v-aţi obişnuit cu drumul şi cu împrejurimile. Fiecare sâmbătă este zi de cumpărături, iar duminica, în mod invariabil, mergeţi în vizită la rude. Cu alte cuvinte, toate săptămânile şi toate concediile sunt ca trase la indigo. Probabil că vă place să aveţi totul planificat pentru că nu doriţi să fiţi luată prin surprindere. Poate să fie un lucru bun, însă nu şi pentru relaţia amoroasă, pentru că un cuplu are nevoie din când în când şi de schimbare pentru a dura.

De aceea, abţineţi-vă de la a vă planifica viaţa pas cu pas, şi lăsaţi loc pentru neprevăzut şi spontaneitate, pentru că astfel vă veţi oferi mai multă libertate şi mai multe surprize.

 

Încercaţi activităţi noi împreună

Secretele din spatele complicităţii în iubire sunt originalitatea şi împărtăşirea experienţelor cu celălalt. Prin urmare, implicaţi-vă împreună cu partenerul în diverse activităţi. Faceţi sport împreună, jucaţi table, mergeţi împreună la sală sau, de ce nu, luaţi-vă inima în dinţi şi practicaţi împreună un sport extrem.

Aveţi grijă, însă! Prin acest sfat nu trebuie să înţelegeţi să petreceţi clipă de clipă cu partenerul, pentru că sufocarea poate fi mai rea decât monotonia din cuplu. Lăsaţi-l şi pe el să se întâlnească la o bere cu amicii lui, ieşiţi şi dumneavoastră cu prietenele. Lăsaţi-vă libertate unul altuia şi gândiţi-vă că, uneori, momentele în care staţi departe unul de celălalt, vă fac să doriţi să vă revedeţi mai repede.

 

Fiţi creativi în pat

Condimentaţi-vă viaţa sexuală. Poate e un alt clişeu, însă unul care chiar are efect. Încercaţi lucruri inedite, prezentaţi-vă în faţa lui într-o lenjerie sexy, bucuraţi-i privirea cu un număr de strip-tease - chiar stângaci, gestul va fi apreciat. Faceţi dragoste în locuri insolite. Nu este nevoie să riscaţi să faceţi sex în public, ci doar să găsiţi şi alte locuri în afară de pat. În plus, nu este neapărat nevoie să schimbaţi stilul de a face dragoste, ci doar contextul.

Variaţi frecvenţa şi nu vă limitaţi la a vă face de cap doar miercurea, aşa cum eraţi obişnuiţi până acum.

 

Comunicaţi

În general vorbind, cele mai multe probleme apar în cupluri din cauza faptului că în relaţia respectivă nu există comunicare. Pentru a evita să ajungeţi în această situaţie, stabiliţi săptămânal o zi dedicată comunicării. Nu contează dacă alegeţi să luaţi cina în oraş sau să staţi în intimitatea casei în ziua respectivă, important este ca în timpul „întâlnirii” să profitaţi de timpul petrecut împreună şi să vorbiţi calm despre ceea ce vă preocupă, despre temerile, dorinţele şi aşteptările amândurora.

Astfel, veţi reuşi să evitaţi neplăcuta situaţie de a locui împreună ca doi străini, fără a dialoga în mod constructiv.

 

Cultivaţi micile atenţii

Faceţi-vă mici bucurii şi surprize. O cină romantică pregătită pe neaşteptate, un cadou haios cumpărat special pentru partener, un sărut pasional când nu se aşteaptă... şi tot ce vă mai trece prin cap. Astfel de semne de afecţiune întreţin seducţia şi alungă monotonia într-o clipă.

 

Răsfăţaţi-vă

Faceţi-vă timp pentru propria persoană. Mergeţi la cumpărături cu prietenele, obişnuiţi-vă să treceţi din când în când pe la un centru de înfrumuseţare şi relaxare. Nu uitaţi că înainte de a fi iubită, soţie, mamă sunteţi în primul rând femeie, deci răsfăţaţi-vă.

Probabil nu v-aţi fi gândit din această perspectivă, însă dacă vă oferiţi mici bucurii, veţi fi mai relaxată şi mai fericită, iar această fericire se va reflecta şi în viaţa de cuplu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alungaţi monotonia din cuplu.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alungaţi monotonia din cuplu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei