Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

E. ON Gaz avertizează

26 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut din cauza improvizaţiilor la instalaţiile cu gaz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E. ON Gaz Distribuţie îi atenţionează pe suceveni că improvizaţiile şi utilizarea incorectă a instalaţiilor cu gaz pot duce la moarte.

Anul trecut, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 75 au avut de suferit în urma unor explozii sau intoxicaţii cu monoxid de carbon.

„Improvizaţiile, utilizarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse continuă să fie  principalele cauze ale producerii unor evenimente grave”, reiese dintr-un comunicat de presă trimis de Departamentul Comunicare şi Relaţii Publice - E.ON România.

În anul 2009, în aria de competenţă a companiei E.ON Gaz, care asigură furnizarea gazelor naturale pentru peste 1,3 milioane de clienţi din mai mult de 20 de judeţe din partea de Nord a ţării, din Transilvania, Moldova, Maramureş şi Banat, au avut loc 46 de explozii sau incendii datorate în cea mai mare parte folosirii incorecte a aparatelor de utilizare alimentate cu gaze naturale sau a improvizaţiilor efectuate la aceste instalaţii.

În urma acestor evenimente, 26 de persoane au avut de suferit, iar două persoane au decedat.Totodată, s-au înregistrat 39 de cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon având drept cauză principală lipsa tirajului la coşurile de evacuare a gazelor arse. Consecinţele au fost grave, aceste evenimente soldându-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon şi cu 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa.

 

Măsuri de precauţie

Compania E.ON Gaz Distribuţie informează că, pentru propria lor siguranţă, consumatorii trebuie să respecte cu stricteţe următoarele reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale:să nu doarmă cu focul deschis (în cazul aparatelor neautomatizate);să nu doarmă în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum (aragaz etc.); să nu lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate; să nu folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj;să nu folosească improvizaţii la instalaţiile de utilizare;să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacărăliberă;să asigure verificarea şi curăţarea coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece), se mai specifică în comunicatul trimis de E.ON Gaz Distribuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut din cauza improvizaţiilor la instalaţiile cu gaz.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
26 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut din cauza improvizaţiilor la instalaţiile cu gaz5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei