Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Alte două puncte termice din Suceava vor fi modernizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 2500 de familii racordate la punctele termice Obcini 4 şi Zamca 4, din municipiul Suceava, vor beneficia de apă caldă non-stop şi servicii mai bune de furnizare a apei calde şi căldurii, ca urmare a modernizării care va începe în perioada următoare, cu banii obţinuţi de la Guvern prin programul Termoficare 2006 – 2015.

Săptămâna trecută, prin decizia Guvernului, Sucevei i-au fost alocate 80 de miliarde de lei vechi pentru finanţarea lucrărilor de termoficare. Pentru a nu fi pierdută această finanţare, banii de la bugetul de stat trebuie să fie utilizaţi până la finele anului.

“Din banii alocaţi am luat decizia să reabilităm încă două puncte termice la interior, astfel încât să ajungem la 20 de puncte termice modernizate, din totalul de 49 din oraş. Până acum au fost modernizate cele mai mari puncte termice din oraş şi la fel vom proceda şi acum”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Numărul familiilor care vor beneficia de apă caldă şi căldură în condiţii mai bune se apropie de 2500, în condiţiile în care la punctul termic Obcini 4 sunt racordaţi 1215 consumatori, iar la PT Zamca 4 sunt racordaţi 1071 de consumatori.

Pentru PT Zamca 4, valoarea lucrărilor de modernizare este de aproximativ 14 miliarde de lei vechi, plus TVA, în vreme ce pentru PT Obcini 4 valoarea este de aproape 15 miliarde de lei vechi.

O parte din banii alocaţi de Guvern vor avea ca destinaţie realizarea unui dispecerat pentru toate punctele termice modernizate şi pentru cele care vor intra în acest program.

“Termica a făcut o restructurare de personal în acest an, au fost afectate şi punctele termice, care nu mai au câte o echipă pentru fiecare punct termic, ci o echipă deserveşte minim două-trei puncte termice. De aceea este absolut necesar acest dispecerat, prin care se va putea coordona de la distanţă şi parametrii de funcţionare vor putea fi monitorizaţi permanent”, a adăugat Lungu, care a precizat că acest dispecerat era prevăzut a fi realizat chiar din momentul începerii programului de modernizare a conductelor şi punctelor termice din municipiu, dar că lipsa banilor nu a permis înfiinţarea sa mai devreme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte două puncte termice din Suceava vor fi modernizate.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Alte două puncte termice din Suceava vor fi modernizate3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei