Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De anul viitor

Creşte taxa de salubritate în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Taxa de salubritate pentru persoane fizice va fi majorată, de anul viitor, de administraţia locală a municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a anunţat această intenţie ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Lungu a arătat că, în formula în care este acum, taxa de salubritate nu-şi atinge scopul şi că i se pare „corect şi echitabil” ca această taxă să se plătească pe proprietatea deţinută şi să fie achitată de proprietar.

Potrivit primarului, hotărârea de consiliu local referitoare la taxa de salubritate va fi modificată, în sensul schimbării modalităţii de calcul. În noul proiect de hotărâre, la calcularea taxei prioritară va fi suprafaţa locuinţei, apoi numărul de persoane minim care ar avea nevoie de acel spaţiu util. De asemenea, taxa va suferi o majorare de la 2,5 lei/lună/ persoană, cât este acum, la trei lei/ lună/ persoană.  

 

La locuinţele peste 76 mp taxa de salubritate se apropie de 200 de lei

La o locuinţă până în 25 de mp se vor plăti şase lei pe lună, calculat ca pentru două persoane, deci 72 de lei pe an.

Între 26 şi 50 mp se vor plăti nouă lei pe lună, adică 108 lei pe an, la minimum trei persoane.

La o locuinţă care are între 51-75 mp, taxa va fi de 12 lei/ lună, 144 lei pe an, calculat pentru minimum patru persoane, la trei lei de persoană pe lună.

Peste 76 mp se vor plăti 15 lei pe lună, 180 lei pe an, calculat la minimum cinci persoane x 3 lei.

„Acest proiect îl vom discuta şi cu asociaţiile de proprietari, vom avea dezbatere publică şi vom încerca, în cursul anului 2011, să avem alt mod de calcul. Taxa nu înseamnă numai acel sac de gunoi care se duce din casă, trebuie să însemne şi amenajarea spaţiilor verzi, părculeţe. Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească o taxă de salubritate la primărie. Nimeni nu vrea s-o plătească, dar toată lumea vrea să fie curat în oraş, să fie curat în faţa blocului, să fie amenajate spaţii verzi”, a afirmat Lungu.

El a mai precizat că pentru firme nu se schimbă nici valoarea taxei, nici modul de calcul, plata se va face în continuare în funcţie de numărul de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşte taxa de salubritate în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Creşte taxa de salubritate în municipiul Suceava1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spatii verzi in capul unora trimis de
(14 oct 2010, 12:00:42
Taxa de salubritate se refera la gunoi ... Ce legatura au amenajarile de spatii verzi cu salubritatea ? Alea sunt inverstitii. Amenajarea unei chestiuni intra in alta categorie de activitati decat ridicarea gunoiului. In alt articol amenajati parcari printre blocuri. Unde le puneti ? Nu pe spatiile verzi ? Tara asta nu mai are nici o sansa daca raman la conducere acesti incompetenti !
2.   „corect şi echitabil”?!? trimis de
(14 oct 2010, 20:31:23
Eu locuiesc cu prietena mea intr-un apartament de 3 camere. Cum poate fi "corect si echitabil" sa platesc gunoiul pentru 5 persoane daca noi suntem doar 2? Eu inteleg ca s-a reintors Progoana in partid si ca trebuie sa produci bani si pentru hotii de la Bucuresti dar acum ma furi direct din buzunar ca sa-i dai unuia cu Lamborghini in garaj. Cand furi din buget parca nu ma doare asa de tare dar acum ma simt furat personal de Prigoana prin intermediul lui Lungu si a PDLului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei