Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 oct 2010 - Anul XV, nr. 242 (4533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Protest

Miting spontan al finanţiştilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 100 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava au declanşat în cursul zilei de ieri un conflict spontan de muncă. Finanţiştii din majoritatea serviciilor din cadrul DGFP, precum şi din Trezoreria Suceava, au participat la un miting spontan în semn de solidaritate cu celelalte acţiuni de protest spontane ale angajaţilor Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Direcţiilor de Finanţe din mai multe judeţe, printre care Alba Iulia, Arad, Oradea, Constanţa, Braşov, Satu Mare, Buzău, Cluj, Hunedoara.

La mitingul spontan care a avut loc în faţa sediului Trezoreriei Suceava au participat sindicalişti din cadrul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici şi Sed Lex. Mitingul angajaţilor din cadrul DGFP Suceava a durat aproximativ două ore. Liderul de sindicat al SNFP Suceava, Silviu Onuţu, a declarat că finanţiştii solicită renunţarea la diminuarea cu 25% a salariilor, reintroducerea sistemului de stimulente acordate din fondurile atrase la bugetul de stat, precum şi asigurarea protecţiei juridice a funcţionarului public.

„În momentul de faţă nu mai avem stimulente. Practic am ajuns la un fond de salarizare între 400 şi 700 de lei. O altă revendicare este asigurarea protecţiei juridice a funcţionarului public. Prevederile legate care ne asigură nouă protecţia sunt foarte stufoase, vagi şi nu ne asigură o protecţie reală. Noi avem un proiect de statut al funcţionarului public în care sunt elemente prin care se va putea asigura o reprezentare juridică şi o protecţie reală a funcţionarului, care momentan nu există”, a spus Onuţu.

El a precizat că mitingul spontan declanşat în cursul zilei de ieri nu a afectat activitatea DGFP Suceava. Liderul sindical a mai declarat că în condiţiile în care revendicările sindicaliştilor nu vor fi rezolvate, urmează să fie organizată o grevă generală a angajaţilor din toate Direcţiile de Finanţe din ţară.

„Acum este un miting spontan. Nu ne-am suspendat raportul de muncă şi nu am intrat în conflict de muncă cu reprezentanţii conducerii instituţiei”, a mai spus Onuţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miting spontan al finanţiştilor suceveni.
 Vizualizări articol: 2423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Miting spontan al finanţiştilor suceveni5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spagariiiiiiiiii trimis de
(14 oct 2010, 19:20:19
ma spagarilor,voi nu rezistati o zi sa lucrati in sectorul privat
2.   V-au sarit din schema premiile ????? trimis de
(14 oct 2010, 19:22:04
Gata fratilor cu premiile alea mari cat capul de va duceati acasa cu sacul de bani pe spatele tuturor: cunosc inspectori de la finanate care au luat de Craciun 80 mil lei vechi PREMIU ! Frumos, nu ? Acum faceti greva? Nu va e un pic de rusine ?
3.   Si eu am dat spaga trimis de
(14 oct 2010, 20:44:19
da aveti dreptate si eu am dat 3000 de euro la doi inspectori fiscali unul din radauti si o doamna din campulung cand am avut control fiscal,daca e normal-nu daca era necesar da pentru ca amenintarea era sa imi dea jos cheltuieli de 1 miliard din firma pentru diferite motive,sau cate 1000 de ron la doua luni spaga la garda financiara cand vin in control,acum va intreb si eu e normal,de ce nu ne da si noua stimulente cand platim la stat si lor de asemenea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei