Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscuri

Taximetrist lăsat fără autorizaţie, pentru că nu a pornit aparatul de taxat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un taximetrist particular din municipiul Suceava a rămas fără autorizaţia necesară pentru practicarea acestui serviciu, după ce a fost prins că încasa sume mai mari decât ar fi trebuit, de la clienţii săi, efectuând curse fără a porni aparatul de taxat din dotare.

Acesta a fost surprins în timpul unui control efectuat în urmă cu două zile de către inspectorii Primăriei Suceava, în timp ce transporta doi tineri din Centru spre Burdujeni, fără a avea aparatul de taxat pornit.

Pe lângă faptul că a fost obligat să returneze clienţilor săi cei 10 lei pe care îi solicitase drept plată a cursei efectuate, el mai are de achitat şi o amendă de 1000 de lei, iar timp de o lună nu poate face deloc transport de persoane, autorizaţia sa fiind suspendată temporar.

“Există o hotărâre de Consiliu Local prin care îi obligăm pe taximetrişti să afişeze atât în interiorul autoturismului, cât şi pe portieră, acel mesaj prin care clienţii sunt înştiinţaţi că orice cursă efectuată fără aparatul de taxat în funcţiune este gratuită. Unii nu au înţeles încă acest lucru şi preferă să aprecieze ei contravaloarea serviciilor prestate, de cele mai multe ori în defavoarea clienţilor.

Pe lângă amenzile care se aplică acestor taximetrişti se poate aplica ca măsură complementară ridicarea autorizaţiei”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care gestionează problemele de transport public de persoane din municipiul Suceava.

Pe lângă controalele făcute pentru depistarea celor care fac transporturi-pirat, şi transportatorii autorizaţi, precum taximetriştii, sunt verificaţi periodic, pentru a respecta obligaţiile pe care le au conform legii.

În urma unor astfel de controale, numai în luna august şi în primele zile din luna septembrie au fost aplicate opt sancţiuni pentru taximetrişti care au transportat clienţi fără a pune în funcţiune aparatul de taxat. Acum, în baza unor modificări legislative recente, pe lângă amendă, aceştia riscă şi suspendarea autorizaţiei de taxi.  De asemeni, conform legii, taximetriştii ale căror autorizaţii au fost suspendate, chiar şi numai pentru o lună de zile, nu pot prelungi autorizaţia la expirarea celor cinci ani pe care au fost autorizaţi iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetrist lăsat fără autorizaţie, pentru că nu a pornit aparatul de taxat.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Taximetrist lăsat fără autorizaţie, pentru că nu a pornit aparatul de taxat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitatri domnule Harsovschi trimis de
(17 sep 2010, 21:50:04
cand mergeti si in gura humorului sa faceti un control si acolo? acolo controalele le face o tipa ce se numeste DORINA. taxiurile sunt parcate toate in fata primariei, doamna asta draga daca ar privi pe geamurile primariei ar observa ca jumatate din taxiuri nu mai au autorizatie valabila, jumatate au firmele inchise si totusi circula. oare cat costa spaga pentru a putea circula in continuare? taxiuri care circula fara autorizatie, taximetristi fara atestate,taxiuri in urma carora nu poti circula din cauza fumului ce l scot pe esapament (risti sa face cancer pulmonar in 30 de secunde), sa nu mai vorbesc de aparatele de taxat... raiul taximetriei (legale si ilegale) e in GURA HUMORULUI. cand faceti un control si in gura humorului domnule harsovschi?????????
2.   Felicitari trimis de
(18 sep 2010, 00:12:50
BRAVOOOOO! ATI prins Criminalul!Este unic!
URAAAAA scapam de criza !din cauza lui nu avem bani la buget!
probabil castiga vreo 100.000 pe luna si nu a declarat" venitul.
Nu il scuz e ca a facut, dar va rog incepeti cu "pestii"cei mari..
Pe Flutur de ce nu il prinde nimeni?
Banc:care este diferenta intre un fluture si un taximetrist?:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei