Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ghinionista norocoasă

Jandarmii i-au adus la uşă unei pensionare banii din pensie pierduţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O pensionară în vârstă de 66 de ani a trecut, ieri, de la agonie la extaz. Mai întâi a ajuns la disperare după ce a constatat că a pierdut portofelul în care avea toţi banii rămaşi din pensie, două carduri şi alte bunuri personale. Spera măcar că cel care găseşte portofelul îi va returna cumva restul bunurilor, după ce îşi va opri banii, însă la scurt timp, încă înainte de a ajunge acasă, a avut parte de o imensă surpriză. A aflat că la uşa ei, acasă, au venit jandarmii, care o caută pentru a-i da înapoi portofelul pierdut.

 

Portofelul, găsit de jandarm în stradă, între două maşini

Emilia Ciobanu, pensionara în vârstă de 66 de ani, locuieşte într-un bloc din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Ieri dimineaţă a avut de rezolvat nişte treburi la primărie, apoi s-a dus la Trezorerie, de unde a luat o adeverinţă. S-a urcat apoi în autobuz şi s-a dus la Iulius Mall, pentru a face nişte cumpărături. Aici, când a căutat portofelul, a înlemnit. Acesta îi lipsea, odată cu acesta dispărând şi suma de 345 de lei, din pensia pe care o luase de câteva zile. Femeia nu avea nici cea mai mică idee unde a putut pierde portofelul, gândindu-se că cel mai probabil i-a fost furat în autobuz.

Soarta a făcut însă ca portofelul să ajungă în mâinile unui om al legii. Plutonierul adjutant-şef Gicu Blănaru, subofiţer al Jandarmeriei care asigură măsuri de ordine la Trezorerie, a observat portofelul între două maşini, la marginea trotuarului de peste drum de unitatea în care lucrează. L-a ridicat şi în scurt timp a raportat evenimentul şefilor săi. În interior era suma de 345 de lei, două carduri (alături de care se afla o hârtiuţă cu PIN-urile acestora), cupoane de pensii şi alte bunuri personale.  

 

„Erau singurii bani din pensie pe care îi mai aveam”

La scurt timp, plutonierul, însoţit de un coleg, s-a deplasat la domiciliul femeii. Aceasta nu ajunsese acasă, însă prin intermediul fiicei sale a fost anunţată, telefonic, că jandarmii o aşteaptă la uşă cu bunurile şi banii pierduţi. Ajunsă faţă în faţă cu eroul zilei, femeia abia şi-a găsit cuvintele.

„Erau singurii bani din pensie pe care îi mai aveam. Nu mai aveam în casă nici un ban. Mă gândeam ce am să fac o lună de zile de acum încolo. Am sperat să mai recuperez portofelul, dar nu cu bani, mă aşteptam ca cel care îl găseşte să ia banii. Le mulţumesc din suflet jandarmilor, au făcut pentru mine ceva extraordinar”, ne-a spus femeia, văduvă după soţul său, angajat al Poliţiei locale cu funcţie de conducere înainte de Revoluţie.

Pe baza unui proces verbal, pensionara şi-a recuperat banii, cardurile (ea a spus că nu erau şi alţi bani pe acestea, toţi fiind scoşi) şi, rând pe rând, bunurile şi fotografiile pe care le avea în portofel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii i-au adus la uşă unei pensionare banii din pensie pierduţi.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Jandarmii i-au adus la uşă unei pensionare banii din pensie pierduţi5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei