Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Rectificare în minus

Bugetele primăriilor sucevene vor fi reduse cu 77 de miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bugetele primăriilor sucevene vor fi reduse cu 77 de miliarde de lei vechi în urma rectificării în minus la care va proceda deliberativul judeţean în şedinţa extraordinară de vineri. Este vorba de tăierea sumelor care au fost alocate iniţial administraţiilor locale din Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA).

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că deliberativul judeţean nu face decât să pună în aplicare o ordonanţă de urgenţă a Guvernului asumată în urma negocierilor cu FMI care vizează măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Criteriul după care se va face rectificarea în minus, a spus Flutur, este proporţionalitatea, adică fiecărei localităţi i se va tăia 17% din buget. Şeful administraţiei judeţene a subliniat că această rectificare negativă va fi suplinită în perioada următoare de sumele care vor intra în judeţ pentru investiţii în şcoli, drumuri, poduri, podeţe, în alimentări cu apă şi canalizare. Gheorghe Flutur a dat şi o veste bună. Bugetele primăriilor vor suporta şi o rectificare pozitivă tot în şedinţa de vineri. În vistieriile localităţilor vor intra 100 de miliarde de lei vechi, bani care au fost donaţi de companiile din subordinea Ministerului Economiei pentru refacerea caselor şi a infrastructurii afectate de inundaţii.

 

„Judeţul Suceava a primit în ultima perioadă 1.000 de miliarde de lei vechi pentru infrastructură”

Flutur a ţinut să arate că „dracul nu e atât de negru pe cât pare” şi că în judeţ au intrat în ultima perioadă în jur de 1.000 de miliarde de lei vechi.

„Am făcut demersuri pentru a nu exista această rectificare negativă, pentru că în general îi afectează pe cei cărora le dai sume pentru dezvoltare, numai că este un act normativ negociat cu FMI. Dacă pun în balanţă ce am adus în judeţ cu această rectificare în minus, din fericire au mai intrat ceva bani în această perioadă şi destul de mulţi. Au venit circa 500 de miliarde de lei vechi de la Guvern, Ministerul Mediului, Ministerul Economiei şi Ministerul Dezvoltării. Dacă la această sumă mai adăugăm banii veniţi de la Ministerul Transporturilor, şase milioane de euro pentru podul de la Dorneşti, înseamnă peste 1.000 de miliarde de lei vechi primiţi de judeţ sau în curs de primire pentru refacerea infrastructurii. Mai punem aici şi contravaloarea materialelor de construcţie pentru refacerea caselor”, a arătat Flutur.

Gheorghe Flutur speră ca cei din administraţiile locale să înţeleagă care este situaţia, promiţându-le sprijin pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetele primăriilor sucevene vor fi reduse cu 77 de miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetele primăriilor sucevene vor fi reduse cu 77 de miliarde de lei vechi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multumiri trimis de
(17 sep 2010, 21:09:07
Multumim Domnule Presedinte Flutur Gheorghe pentru alocarea sumelor necesare pentru refacerea drumului bombardat dintre Malini si Gainesti,disparitia de pe hartile GSP a drumului judetean Voronet Slatina,din cele 1000 miliarde lei pentru infrastructura.Sa dea Dumnezeu cel sfint sa circulati zilnic pe ruta Gainesti_Cornu luncii sau Falticeni -Cornu Luncii prin Baia.Se rupe Q 7 in doua.Multumim!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei