Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În urma articolului din „Monitorul”

Anchetă deblocată şi verificări printre poliţişti, în cazul accidentului în care a fost omorâtă o fetiţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Articolul publicat în urmă cu două zile, în cotidianul nostru, sub titlul „Ţara în care trăim. Anchetă blocată din lipsa banilor, în cazul unei fetiţe omorâte de un şofer beat” nu a rămas fără ecou, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)  Suceava dispunând achitarea de urgenţă a costurilor necropsiei, care bloca  expertiza ce trebuie efectuată în cazul acestui tragic accident. Mai mult, s-a dispus şi o anchetă internă, în care să se verifice dacă poliţiştii din Gura Humorului, care s-au ocupat de anchetă, şi-au făcut treaba în acest caz.  

 

Pe 17 aprilie a.c., Elena Baroniţa Suciu, o fetiţă în vârstă de 10 ani din Gura Humorului, a fost accidentată mortal de un autoturism Fiat Coupe, condus de Adrian Nimiţan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava, şofer aflat în stare de ebrietate. Impactul s-a produs pe bulevardul Bucovinei, numărul 56, în zona unei treceri de pietoni, lângă casa fetiţei. Din ancheta preliminară, oamenii legii de la Poliţia oraşului Gura Humorului au stabilit că accidentul s-ar fi produs la câţiva metri de trecerea de pietoni, însă, deoarece martorii susţin contrariul, s-a dispus efectuarea unei expertize care să lămurească mai multe aspecte (care a fost dinamica producerii accidentului, ce reguli de circulaţie au fost încălcate de către conducătorul autoturismului şi de către pieton, care a fost viteza de deplasare a maşinii în momentul premergător impactului, cât şi în momentului acestuia şi ce posibilităţi de evitare a accidentului existau şi în ce condiţii se putea face acest lucru). Expertiza trebuia finalizată până pe 23 iulie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că familia a început să bată fără folos la uşile comandantului Poliţiei oraşului Gura Humorului, comisarul-şef Vasile Andronic.

 

Conducerea IPJ a dispus achitarea imediată a necropsiei

După ce în ziarul nostru a fost publicat materialul legat de tărăgănarea anchetei, s-a aflat că expertiza este blocată pentru că nu este achitat încă nici costul necropsiei cadavrului fetiţei. Asta nu pentru că nu ar fi bani (fondurile IPJ sunt reduse, însă, având în vedere gravitatea cazului, bani se puteau găsi), ci deoarece Medicina Legală nu trimisese factura cu costurile la Poliţie. Pe de altă parte însă, nici conducerea Poliţiei oraşului Gura Humorului nu a făcut demersuri pentru rezolvarea problemei, iar acest lucru i-a deranjat pe mai marii IPJ Suceava.  

Aşa se face că ancheta a stat pe loc până ce inspectorul şef Ioan Nicuşor Todiruţ a aflat că dosarul în acest caz este blocat. El a dispus, imediat după apariţia articolului, ca necropsia, în cuantum de 850 de lei, să fie achitată, în acest fel putându-se demara expertiza privind condiţiile în care s-a produs accidentului, ce ar urma să fie gata în câteva zile.

 

Este vinovat cineva?

„Costul necropsiei a fost deja achitat. Totodată, conducerea IPJ Suceava a dispus verificarea modului în care cadrele Poliţiei oraşului Gura Humorului au făcut demersurile necesare pentru a debloca situaţia apărută”, a precizat subcomisarul Alin Botezatu, din cadrul Serviciului Cabinet al IPJ Suceava.

Cu alte cuvinte, după un scandal în presă, situaţia a fost rezolvată într-o zi, după ce luni de zile nimeni nu a făcut nimic. Situaţia a deranjat foarte mult conducerea IPJ Suceava, de aceea fiind demarată şi ancheta internă ce vizează cu precădere conducerea Poliţiei oraşului Gura Humorului. Rămâne de văzut dacă va răspunde până la urmă cineva pentru această tergiversare care a durat luni în şir.

Ancheta din acest caz a fost efectuată mai întâi de poliţiştii de la Formaţiunea Rutieră Gura Humorului, după care dosarul a ajuns la inspectorul principal Sergiu Cobziuc, de la Formaţiunea de Investigaţii Criminale a Poliţiei oraşului Gura Humorului.

După ce se va finaliza expertiza, cercetările urmează să fie înaintate la Parchetul local din Gura Humorului, de aici, probabil în câteva luni, dosarul urmând a fi trimis în instanţă.       

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă deblocată şi verificări printre poliţişti, în cazul accidentului în care a fost omorâtă o fetiţă.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Anchetă deblocată şi verificări printre poliţişti, în cazul accidentului în care a fost omorâtă o fetiţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(17 sep 2010, 11:36:27
Felicitari MONITORUL! Daca doar in acest mod Politia este stimulata sa isi faca treaba ar fi bine sa mai scoateti la lumina alte cazuri asemanatoare.
2.   Romania trimis de
(18 sep 2010, 05:21:47
Tara lu' Peshte... Trebuie sa vina un reporter sa deblocheze o ancheta a Politiei... "To serve & protect". Felicitari celui care a dat praful la o parte de pe dosarul de ancheta !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei