Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bogăţie

Notarii suceveni au avut câştiguri fabuloase într-un an de criză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cabinet notarial din municipiul Suceava a înregistrat în anul 2009 venituri nete de aproape opt miliarde de lei vechi. Într-un an în care criza economică a afectat majoritatea domeniilor economice, unii dintre notarii suceveni au prosperat, înregistrând profituri nete de ordinul miliardelor de lei vechi. Potrivit datelor transmise de Direcţia Generală a Finanţelor Publice, câştigurile notarilor le-au depăşit categoric pe cele ale avocaţilor suceveni, activitatea notarială fiind de departe una dintre cele mai profitabile profesii liberale.

Astfel, din punctul de vedere al venitului net înregistrat în cursul anului 2009, pe primul loc se află un cabinet notarial din Gura Humorului. Acesta a înregistrat un venit net de nu mai puţin de 793.617 lei. Pe locul al doilea se află un cabinet notarial din Suceava care în cursul anului trecut a avut un venit net de 789.968 de lei, iar pe locul trei un notar din Rădăuţi, cu suma de 703.403 lei. De remarcat faptul că alţi 14 notari din judeţul Suceava au avut în cursul anului trecut venituri nete cuprinse între 200.000 şi aproape 600.000 de lei. Alţi opt notari din judeţul Suceava au înregistrat anul trecut venituri cuprinse între 100.000 şi 200.000 de lei.

 

Şeful Camerei Notarilor Publici Suceava, Ion Lostun, spune că sumele nu sunt reale

Veniturile nete prezentate mai sus sunt contestate însă de şeful Camerei Notarilor Publici Suceava, notarul Ion Lostun. Acesta consideră că veniturile nete prezentate sunt „aberaţii”. „Din 2007 s-a tras heblu la multe birouri notariale. Nu vedeţi că majoritatea birourilor sunt goale? Cu ce să faci veniturile astea? Cu câteva procuri?”, a spus Ion Lostun. Acesta susţine că mai multe birouri notariale sunt sprijinite de Camera Notarilor Publici Suceava pentru a putea supravieţui în această perioadă de criză economică. „E cod roşu în activitatea noastră. Iar cifrele respective nu sunt reale”, a mai spus Ion Lostun.

 

Cel mai bine plătit avocat sucevean a avut un venit net de aproape 200.000 de lei

În comparaţie cu veniturile notarilor, cel mai bine plătit avocat sucevean a înregistrat în cursul anului trecut un venit net de aproape patru ori mai mic decât cel mai „profitabil” notar. Astfel, cel mai mare venit net înregistrat de un avocat sucevean în anul 2009 a fost de 196.900 de lei. De precizat că doar încă un avocat din judeţul Suceava a obţinut anul trecut venituri nete de peste 100.000 de lei. De remarcat faptul că, deşi majoritatea avocaţilor suceveni au încheiat anul 2009 cu profit, există şi nouă cazuri în care avocaţii au ieşit în pierdere după activitatea din anul trecut. Din datele de la DGFP Suceava rezultă faptul că nouă avocaţi au terminat „pe minus” anul 2009, cu pierderi de la 120 de lei şi până la 35.663 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Notarii suceveni au avut câştiguri fabuloase într-un an de criză.
 Vizualizări articol: 3646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Notarii suceveni au avut câştiguri fabuloase într-un an de criză3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exagerari! trimis de
(17 sep 2010, 14:02:27
Castigurile notarilor si avocatilor sunt dupa parerea mea conforme cu prestigiul si profesionalismul fiecarui in parte . Un notar bun este acela care iti face acte conform legilor in vigoare si care nu pot sa fie anulate ulterior , iar un avocat bun este acela care reuseste sa convinga instanta ca partea pe care o reprezinta are dreptate si trebuie sa castige procesul ( chiar daca de multe ori dreptatea este de partea adversa) . Castigurile aratate in articol nu sunt chiar asa de fabuloase .avand in vedere ce sume reprezinta actele incheiate pri notariat si la fel ce valori si ce interese sunt supuse spre judecare . Sunt convins ca fiecare onorariu este perceput conform cu importanta obiectului supus spre rezolvare . Notari aplica strict legea iar avocati trebuie sa aiba in plus fata de notari puterea de convingere.
1.1  RE: Exagerari! trimis de
(17 sep 2010, 16:57:46
Nu sunt de acord cu tine. La avocati ai dreptate dar la notari nu. Avocatii sunt pe o piata libera, fiecare castiga cat a invatat si cat a muncit. La notari e vorba de o casta inchisa care regleaza niste preturi uriase in lipsa concurentei. Sa castigi 200.000 Euro in mana pe an din simpla redactare a unor contracte de vanzare cumparare mi se pare enorm de mult pentru munca si inteligenta depusa.
2.   Hotii cu carte trimis de
(17 sep 2010, 21:02:40
cum sa nu jupiasca oamenii cu taxele lor pentru o semnatura te jupesc excrocii
3.   ADEVARUL! trimis de
(18 sep 2010, 00:25:51
Avocatzii shi notari ar trebui verificatzi la sange de inspectoratul de finantze.Sa-shi plateasca taxele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei