Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Români muşcând unul din altul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mareasărăcire - de care bătrâna corabie care este ţara noastră s-a lovit ca de un aisberg greu cât Carpaţii - şterge cu putere şi ultima urmă de omenie din spitale. Încă de când bolnavul trece de poartă, stafilococi mai flămânzi ca ăia clasici se abat asupra rudelor care îl poartă pe braţe sau pe targă. Portari, infirmiere, surori, asistente şi medici se reped asupra rudelor şi le percheziţionează din priviri căutând, cu trompe spumegând de salivă, portofelul. Vor bani, mai mulţi bani ca înainte de mutilarea salariilor; vor tot mai mulţi bani, vor toţi banii, dacă e posibil. De parcă n-ar fi suficient că tot pe spezele bietelor neamuri ale suferindului cade obligaţia de a cumpăra medicamentele necesare, de care orice aşezământ spitalicesc din România duce lipsă din oficiu...

E ceva asemănător canibalismului din Rusia, în timpul marelui asediu hitlerist de la Stalingrad. Români muşcând canibalic unul din altul, la micul dejun, la prânz şi la cină. Pentru că, în fond, nevoiaşi sunt şi de o parte, şi de alta; şi în tabăra personalului medical, şi în oastea gemând de răni a bolnavilor.

Nimeni n-are însă timp să mediteze la asemenea fineţuri: sunt vremuri de răscruce între mai multe grade de sărăcie, vremuri când trebuie acţionat, deoarece doar cei puternici şi cu nesimţirea oţelită supravieţuiesc şi merg mai departe, deşi nici ei nu ştiu încotro. Mila pentru semenul tău este o idioţenie depăşită, după cum complet depăşit este un fraier coclit ca Isus, cu bâiguielile lui despre iubirea aproapelui, cu tot.

Dar canibalismul, odată ce a apărut, se vădeşte imposibil de strunit. O asistentă medicală, cu care mă aflu într-un grad relativ de prietenie, mi se plângea că, fiind nevoită să-şi interneze tatăl în clinica unde lucrează, s-a trezit că profesorul îi pretinde chiar şi ei bani.

- Crede-mă, aşa ceva nu s-a mai pomenit până acum ! Era o lege nescrisă să nu ne cerem bani între noi... Sunt, orişicât, colaboratoarea lui, chiar dacă mă aflu pe o treaptă profesională inferioară. Parcă e sfârşitul lumii.

Désolé, chérie, dar nu-i nici un sfârşit al lumii! Ceea ce-mi spui dumneata e un simplu act canibalic, din aceeaşi lume a noastră, care merge mai departe, zăngănindu-şi sinistru lanţurile de stafie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Români muşcând unul din altul.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Români muşcând unul din altul4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei