Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNS "Cartel Alfa"cere preşedintelui, într-o scrisoare deschisă, să nu promulge Legea pensiilor

Vineri, 17 Septembrie 2010 (19:36:01)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu prin care îi solicită să nu promulge Legea pensiilor întrucât forma votată de Parlament are prevederi abuzive şi clauze dezastruoase care atentează la viaţa salariaţilor.

Prevederile neacceptate de CNS "Cartel Alfa" se referă la vârsta de pensionare, desfiinţarea grupelor de muncă şi modalitatea de stabilire a valorii punctului de pensie.

În opinia sindicaliştilor, creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi le răpeşte, de fapt, oamenilor dreptul la pensie, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este cu 10 ani mai mică decât în alte state din Europa, unde limita de vârstă pentru pensionare este tot de până la 65 de ani.

În ce priveşte măsura de desfiinţare a grupelor speciale de muncă, "Cartel Alfa" o cataloghează ca fiind "imorală".

"Prin aceasta statul refuză unor categorii profesionale, unde munca este foarte grea şi cu riscuri deosebite, dreptul la pensie. Pentru lucrătorii din domeniile unde se munceşte în condiţii foarte grele, speranţa de viaţă este extrem de redusă, când se pensionează oamenii fiind deja grav bolnavi, şi asta în cazul fericit în care nu mor înainte de a împlini vârsta de pensionare", se arată în scrisoarea deschisă.

Sindicaliştii de la "Cartel Alfa" mai atrag atenţia că metoda de stabilire a valorii punctului de pensie, stabilită de proiectul Legii, determină o reducere suplimentară a puterii de cumpărare pentru o categorie socială deja afectată de măsurile de austeritate (creşterea TVA, coplata pentru serviciile medicale şi medicamente, rata inflaşiei în creștere) şi de efectele acestora.

"Pentru toate acestea, Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa» vă cere să nu promulgaţi Legea pensiilor. Refuzaţi să promulgaţi această Lege care confiscă românilor dreptul la pensie şi la o viaţă decentă la sfârşitul carierei profesionale!", se arată în scrisoare.

Şi Blocul Naţional Sindical (BNS) a cerut preşedintelui României, joi, să nu promulge Legea pensiilor în forma în care a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi să o retrimită pentru reexaminare, solicitând Avocatului Poporului să se autosesizeze şi să conteste legea pe motiv de neconstituţionalitate.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNS "Cartel Alfa"cere preşedintelui, într-o scrisoare deschisă, să nu promulge Legea pensiilor.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNS "Cartel Alfa"cere preşedintelui, într-o scrisoare deschisă, să nu promulge Legea pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei