Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

După trei zile de scandal, o eleva în clasa a VIII-a a rezolvat problema şcolii din Costâna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala cu clasele I-VIII din Costâna va avea şi în acest an cursuri la ciclul gimnazial. După trei zile de scandaluri şi negocieri la Prefectura Suceava, situaţia a fost rezolvată. În cadrul discuţiilor de mai multe ore care au avut loc la Prefectură, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, le-a explicat reprezentanţilor părinţilor cu creionul pe hârtie de câţi elevi are nevoie o şcoală pentru a avea ciclu gimnazial, chiar şi în regim simultan. Astfel, clasele a V-a şi a VI-a puteau funcţiona simultan, clasa a VII-a avea număr suficient de elevi, la clasa a VIII-a erau doar nouă elevi şi erau necesari minimum 10. Miercuri după-amiază, reprezentanţii părinţilor au mai găsit un copil, transferat de la Iaşi la Suceava. Este vorba despre o fată cu o situaţie familială specială, care până în clasa a VII-a inclusiv a urmat şcoala la Iaşi, iar din acest an se află în întreţinerea unei rude la Costâna. Potrivit prefectului Popescu, părinţii celorlalţi copii îi asigură fetei tot ceea ce îi este necesar ca să meargă la şcoală şi cu înmatricularea ei se va rezolva problema menţinerii cursurilor gimnaziale.

„Închiderea cursurilor gimnaziale la Costâna a fost decisă în consiliul de administraţie al şcolii în mai 2010. Motivele nu au fost legate de economie financiară, ci de desfăşurarea activităţii didactice în cadru legal”, a precizat prefectul Popescu.

În ceea ce priveşte situaţia de la Cotu Dobei, Popescu a afirmat că este exclusiv de competenţa primarului să găsească fonduri pentru închirierea unui microbuz cu care cei 13 copii din clasele I-IV să ajungă la şcoală la Băneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După trei zile de scandal, o eleva în clasa a VIII-a a rezolvat problema şcolii din Costâna.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
După trei zile de scandal, o eleva în clasa a VIII-a a rezolvat problema şcolii din Costâna4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo satenilor din costina trimis de
(18 sep 2010, 01:09:06
ca de obicei autoritatile si institutiile judetului s/au facut de tot .........rahatul.Rusine.
felicitrari satenilor care nu sau dat batuti in fata unor .......tot respectul pentru ei.asa trebuie sa procedam toti.sa nu ne lasam calcati in picioare.jos cu ............auyi demagogie,cica nu din motive financiare se inchidea scoala,hahahaaaaaaaaaaaaaaa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei