Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costuri

Preţul unei case guvernamentale pentru sinistraţi este 28.706 euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţiile din lunile iunie-iulie din acest an vor avea case tipizate, în fronturi compacte. În toate localităţile, o bună parte dintre materialele alocate de stat pentru reconstrucţie au ajuns şi oamenii s-au apucat de lucru.

Potrivit informaţiilor pe care le avem, trei familii din Pătrăuţi care au avut case în albia pârâului au refuzat să li se construiască noile locuinţe în zona în care administraţia locală a alocat teren sau unde deţin ele alte parcele, insistând că vor să aibă noile case în aceeaşi locaţie. Deoarece este vorba despre o zonă cu risc de inundaţii, Prefectura Suceava şi Primăria Pătrăuţi refuză acordarea autorizaţiilor de construire şi materialele se vor întoarce la stat. De asemenea, câteva familii au anunţat autorităţile locale că pleacă în străinătate şi au solicitat să fie anunţate când sunt gata casele pentru a se întoarce să-şi primească cheile.

Casele construite de stat sunt din BCA cu termosistem de 5 cm grosime, au o suprafaţă utilă totală de 47,02 metri pătraţi, sunt compuse dintr-o cameră de zi de 41,32 mp, un dormitor de 12,4 mp, bucătărie de 9,58 mp, baie şi hol. Locuinţele sunt amplasate pe parcele de minimum 200 mp. Pardoselile din hol, baie şi bucătărie sunt din gresie antiderapantă, iar în dormitor şi camera de zi va fi parchet laminat. Ferestrele sunt din PVC cu geam termopan, uşa de la intrare din lemn, la fel ca şi cele interioare. Acoperişul va fi din tablă ondulată. Încălzirea este prevăzută cu sobe din teracotă, pe lemne. Evacuarea apelor uzate menajere se face în canalizarea stradală, acolo unde există, sau în fosă vidanjabilă betonată.

Fiecare parcelă de teren trebuie să aibă asigurat acces dintr-un drum principal sau drum de servitute cu lăţimea de 4 m. Costul unei astfel de case, cu tot cu TVA, este de 28.706 euro.

În judeţul Suceava, în urma inundaţiilor din iunie-iulie trebuie reconstruite 150 de case.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul unei case guvernamentale pentru sinistraţi este 28.706 euro.
 Vizualizări articol: 2097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Preţul unei case guvernamentale pentru sinistraţi este 28.706 euro4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fosa trimis de
(28 aug 2010, 22:10:08
Am o intrebare: cine va avea bani sa plateasca vidanjarea fosei ? Adica pui tu la tara, unde inainte faceau nevoie la haznaua din fundul curtii, fosa vidanjabila ... Asta presupune apa curenta (fantana, hidrofor, curent), instalatiile interioare aferente, etc. Toate astea intra in cei 28.000 de EUR ? La banii astia vreau si eu !
2.   12 trimis de
(30 aug 2010, 10:08:37
cam atat ajunge o casa ... degeaba spui gintestete ca e mica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei