Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Bebeluş în vârstă de cinci zile abandonat în maternitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bebeluş care nici nu împlinise cinci zile de viaţă a fost abandonat în maternitate de propria mamă. Nou-născutul nu primise un nume şi nu avea certificat de naştere când tânăra care l-a adus pe lume l-a părăsit. Băieţelul provine dintr-o relaţie de concubinaj, mama copilului fiind la prima sarcină.

Protecţia Copilului Suceava a fost anunţată de către personalul maternităţii despre mama care şi-a abandonat bebeluşul în spital, pentru a se lua o măsură de protecţie pentru micuţ. Reprezentanţii Protecţiei Copilului s-au deplasat la domiciliul mamei, pentru consiliere psihologică.

În urma mai multor discuţii purtate cu asistenţii sociali şi cu psihologii, tânăra a revenit asupra deciziei de a-şi abandona copilul, care urma să fie luat de stat, şi s-a întors a doua zi de la incident la spital, pentru a-şi lua copilul acasă. Ea le-a povestit psihologilor că nu este pregătită să crească copilul, că este speriată, că trece printr-o traumă postnatală şi că a luat o decizie pripită.

Pentru că tânăra nu are încă o familie stabilă şi locuieşte cu partenerul ei în concubinaj, echipa de la Protecţia Copilului care a monitorizat cazul a purtat discuţii şi cu bunicii materni ai băieţelului, pentru un eventual spijin moral, dar şi material, astfel ca tânăra mamă să poată să-şi crească copilul, fără a-i pune viaţa în pericol. Părinţii şi bunicii materni şi-au luat angajamentul că vor avea grijă de copil.

Cazul acestui bebeluş va fi monitorizat în continuare de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. În cazul în care minorul va fi neglijat şi se va afla în situaţie de risc în familia naturală, Protecţia Copilului va întocmi documentaţia pentru ca micuţul să fie dat în plasament unui asistent maternal profesionist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluş în vârstă de cinci zile abandonat în maternitate.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Bebeluş în vârstă de cinci zile abandonat în maternitate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne fereste! trimis de
(28 aug 2010, 20:37:21
Eu nu inteleg cum ar putea o femeie sa-si lase puiul,asa fara sa-i pese...Cand te gandesti ca-l porti 9 luni in pantece,creste din tine...Ar trebui pedepsite pentru acest lucru,poate e mai bine sa fie adoptat de cineva care il poate iubii cu adevarat...parerea mea...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei