Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Celulă goală

Poliţistul arestat şi trimis în judecată pentru luare de mită, eliberat de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul Mircea Cîrneală (40 de ani), şeful postului de poliţie Dorna Arini până acum două săptămâni, când a fost arestat pe motiv că ar fi pretins şi primit o şpagă de 1500 de lei, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal, a fost eliberat în cursul zilei de ieri din arestul instituţiei al cărei angajat este de aproape 20 de ani şi în care a ajuns, cu cătuşe pe mâini, în după-amiaza zilei de 9 august a.c..

Cîrneală a făcut recurs împotriva menţinerii măsurii de arestare preventivă, recursul judecându-se ieri la Curtea de Apel Suceava.

Din completul de trei judecători, doi s-au pronunţat în privinţa admiterii recursului şi înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu cea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, în timp ce al treilea a făcut opinie separată, nefiind de acord cu decizia colegilor săi.

Agentul-şef principal Cîrneală s-a întors ieri la soţia sa, care este casnică, şi la cei doi copii minori, după aproximativ două săptămâni şi jumătate petrecute în spatele gratiilor.

Potrivit celor care l-au trimis după gratii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, subofiţerul Mircea Cîrneală ar fi cerut 1500 de lei unei femei din comună, care era cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de fals, iar banii ar fi ajutat-o pe respectiva să obţină o soluţie favorabilă în dosar.

Banii au fost daţi în două tranşe, susţin anchetatorii, la date diferite, o dată 700 de lei, a doua oară 800 de lei, printr-un intermediar, care însă habar nu avea pentru ce sunt sumele respective.

Şeful de post a declarat că a fost victima unei înscenări puse la cale de denunţătoare.

Deşi şeful de post nu a fost prins niciodată cu acei bani asupra sa,  anchetatorii susţin că au probe suficiente prin care să demonstreze că poliţistul a cerut şi primit mită.

Rămâne de văzut dacă probele anchetatorilor îi vor convinge pe judecători, până la pronunţarea unui verdict agentul-şef principal bucurându-se de prezumţia de nevinovăţie.

Zilele trecute, poliţistul Cîrneală a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi  pentru fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fiind acuzat de procurori şi pentru că a schimbat data unor audieri în dosarul ce trebuia muşamalizat în contul presupusei şpăgi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul arestat şi trimis în judecată pentru luare de mită, eliberat de judecători.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Poliţistul arestat şi trimis în judecată pentru luare de mită, eliberat de judecători3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La fix! trimis de
(28 aug 2010, 19:30:43
Tot inainte!
2.   Remember...."DUPA 20 ANI" trimis de
(28 aug 2010, 20:41:20
frumoasa poza....bolsevicii...."democrati"....in TARA....??????????//!!!!!!!!!! o decizie corecta???
3.   Scuze trimis de
(28 aug 2010, 20:43:13
inca o decizie corecta??
4.   Corect! trimis de
(28 aug 2010, 21:00:22
cred k judecatorii au luat decizia cea mai corecta!nu suntem noi in putinta sa judecam asa ca...gura!
5.   Cusuta cu ata alba trimis de
(29 aug 2010, 01:55:33
in acest caz cineva a dezinformat opinia publica.in primul articol referitor la acest caz se spunea ca banii au fost gasiti asupra politistului care a inceput sa plinga.acum se spune ca nu au fost gasiti asupra acestuia.cineva este dator cu o explicatie pentru corecta informare a opiniei publice si cineva trebuie sa roseasca pentru dezinformarea care rezulta din aceste articole.
6.   Flagrant ratat trimis de
(29 aug 2010, 21:14:07
Fratilor,D.G.A -ul a RATAT un flagrant si pentru a evita o rusine au comunicat ,,peste tot'' ca banii au fost gasiti la bietul politist,fapt contrazis atat de probatoriul dosarului cat si de prezentul articol apoi i-au ,,fabricat'' probe si dupa aceea ce credeti? au dispus retinerea!!! insa justititia are oameni de valoare, este cea care a limpezit si va limpezi in continuare apele,fapt pentru care poate fi felicitata pentru impartialitatea de care a dat dovada in vederea stabilirii adevarului.Oricum dupa douazeci de ani de munca in politie este greu de crezut ca politistul s-ar fi complacut in a cere cativa lei unei femei simpla de la tara si mai ales pentru ce?.... Pacat, insa traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei