Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Asistenţi maternali, rămaşi fără atestate din cauza mizeriei din casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma controalelor de rutină, inopinate, organizate de comisia pentru  Protecţia Copilului Suceava, doi asistenţi maternali profesionişti au rămas fără atestate pentru o perioadă de şase luni, din cauza neglijenţei şi a mizeriei constatate în locuinţa în care erau îngrijiţi copiii luaţi în plasament. În locuinţele asistenţilor maternali profesionişti s-a constatat multă dezordine, haine aruncate, mobilier îngrămădit şi prăfuit. Condiţiile de igienă pentru micuţii aflaţi în plasament la aceşti angajaţi ai Protecţiei Copilului erau precare. „Părinţii de profesie”, cum mai sunt numiţi asistenţii maternali, pot să-şi redobândească atestatele doar dacă îşi vor îmbunătăţi condiţiile de locuit.

La asistenţii maternali profesionişti, după cum ne-a declarat directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu, controalele au vizat respectarea drepturilor copilului, integrarea copilului în familia asistentului maternal, atitudinea asistentului faţă de copilul din plasament, atitudinea celorlalţi membri ai familiei faţă de copil, relaţia de afectivitate existentă între copil şi familie, condiţiile de locuit şi igienico-sanitare. Comisia pentru Protecţia Copilului Suceava a demarat controale şi în instituţii de tip rezidenţial, controalele realizându-se în special seara, la ore diferite, fără să se constate nereguli majore.

În judeţul Suceava sunt înregistraţi 461 de asistenţi maternali, care au în îngrijire 688 de copii. Alţi 347 de copii sunt daţi în plasament în familia lărgită, 105 la persoane fără grad de rudenie şi pentru 61 de copii s-a instituit tutelă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenţi maternali, rămaşi fără atestate din cauza mizeriei din casă.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asistenţi maternali, rămaşi fără atestate din cauza mizeriei din casă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei