Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Funeriu: Ministerul Educaţiei va aloca fonduri pentru finalizarea unor şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat la Suceava că ministerul pe care îl conduce va aloca suma de 100 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a mai multor şcoli din întreaga ţară.

Funeriu a fost prezent ieri în judeţul Suceava, unde a vizitat mai multe unităţi de învăţământ din Milişăuţi, Botoşana, Măriţeia – Dărmăneşti şi Gura Humorului, acolo unde a mers la Grupul Şcolar „Sf. Andrei”. El a arătat că în urma rectificării bugetare, Ministerul Educaţiei va promova în maxim 30 de zile o Hotărâre de Guvern prin care vor fi alocate fondurile pentru finalizarea lucrărilor de modernizare la mai multe unităţi de învăţământ. Daniel Funeriu a precizat că până la începutul săptămânii viitoare, Inspectoratele Şcolare Judeţene trebuie să trimită la minister lista cu investiţiile începute şi care pot fi finalizate într-un termen cât mai scurt.

„Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai multe lucrări. Pentru că din punctul meu de vedere, în trecut, banii nu au fost repartizaţi într-un mod foarte bine gândit. S-au început mult prea multe obiective, care apoi nu au putut să fie finalizate. Acum suntem într-o etapă în care trebuie să le finalizăm, mai ales şcolile viabile. Pentru că noi nu vom investi, aşa cum a fost cazul în trecut, în şcoli care ulterior rămân fără copii. Investiţia şi banul public vor merge acolo unde şcolile sunt viabile şi unde vor fi terminate”, a precizat Funeriu.

În ceea ce-l priveşte pe şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, acesta a precizat că pe lista investiţiilor începute şi care pot fi finalizate în cel mai scurt timp se află 34 de şcoli din întreg judeţul.

„Sunt 34 de şcoli care ar putea fi finalizate cu o finanţare minimă. Însă nu toate vor fi finanţate prin această Hotărâre de Guvern, ci doar o parte, în limita fondurilor alocate de la buget”, a precizat Carcalete.

 

71% dintre şcolile din judeţ sunt autorizate sau în curs de autorizare sanitară

Pe de altă parte, Daniel Funeriu a spus că intenţia Ministerului Educaţiei este ca până la începutul noului an şcolar, peste 85% dintre elevii din întreaga ţară să înveţe în şcoli autorizate sanitar sau care se află în curs de autorizare.

„Am luat măsuri ca începutul de an şcolar să fie unul dintre cele mai bune începuturi de an şcolar din România de după anul 1989. Şi de aceea noi am spus că vrem ca peste 85% dintre elevi să înveţe în şcoli autorizate”, a subliniat ministrul Educaţiei.

În acelaşi timp, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a declarat că 71% dintre şcolile din judeţ sunt autorizate sanitar sau în curs de autorizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Ministerul Educaţiei va aloca fonduri pentru finalizarea unor şcoli.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Funeriu: Ministerul Educaţiei va aloca fonduri pentru finalizarea unor şcoli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei