Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

Deputatul Sanda Ardeleanu apreciază expulzarea romilor din Franţa drept „un exemplu nefericit”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră expulzarea romilor români din Franţa drept „un exemplu nefericit”, dat de o ţară membră a Uniunii Europene în care funcţionează „cea mai perfecţionată democraţie”. Parlamentarul a declarat că, în opinia ei, în problema romilor „toată lumea are dreptate”.

„Este foarte adevărat că România a făcut şi face în continuare eforturi pentru integrarea socială, culturală, economică a acestei importante etnii. Preocupările românilor în acest sens au ajuns chiar la nivel de investigaţie ştiinţifică a fenomenelor desprinse din realitatea etniei rome (nu vorbesc de numele mari precum academicianul Marius Sala, care au adus la cunoştinţa noastră aspecte de ordin lingvistic şi nu numai, mă refer şi la tineri cercetători, cu lucrări de masterat sau doctorat care îmbrăţişează generos aceasta problematică, în dorinţa de a “descoperi” secretele acestor populaţii). Apoi, ca stat membru al UE, poziţia României este clară şi deloc singulară: romii trăiesc în Europa, sunt ai Europei, iar problemele pe care le generează trebuie rezolvate la o masa comună. Franţa, pe de altă parte, a avut un moment de slăbiciune, după părerea mea, în tratarea acestei probleme. E un moment pe care îl înţeleg, cunoscând foarte bine realităţile din spaţiul Hexagonului. Îl înţeleg, nu înseamnă neapărat că îl aprob. S-au adunat, probabil, prea multe evenimente în care imigraţia din această ţară e implicată, de aceea a fost nevoie de un exemplu, e adevărat, nefericit. Franţa rămâne ţara celei mai perfecţionate democraţii, ţara drepturilor omului nu numai la nivel teoretic, ţara cea mai deschisă lumii întregi”, arată Sanda Maria Ardeleanu, într-un comunicat de presă.

Franţa a trimis, joi, în România 283 de romi, acţiune care a generat un val de revoltă în presa internaţională. Cele două ţări au avut discuţii pe această temă vreme de două zile, la finalul cărora oficialii de la Bucureşti au promis că vor depune mai multe eforturi pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale romilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Sanda Ardeleanu apreciază expulzarea romilor din Franţa drept „un exemplu nefericit”.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Deputatul Sanda Ardeleanu apreciază expulzarea romilor din Franţa drept „un exemplu nefericit”1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
(28 aug 2010, 14:48:55
Si ce vrei sa faca francezii cu toti jegosii de la semafoare si cu javrele ce tot fura care au un siongur cuvant...tiganii? sa-i pupe in cur? haide ma fiti seriosi inapoi in Romania si cu grija ca au spus ca daca mai prind picior de expulzat o sa vedem noi shengen la pastele cailor. Noi am putea sa platim autoritatile Indiene si Pakistaneze sa-i primeasca inapoi de unde au aparut...ii urcam in avione si-i lasam sa cada fara parasute deasupra Indiei. Si asa au vreo 7 vieti...
2.   Daca, langa... trimis de
(28 aug 2010, 19:22:51
Nu sunt impotriva respectarii drepturilor omului, dar ma intreb - desi nu cunosc unde locuieste dna prorector-parlamentar - daca, langa casa dumneaei s-ar instala o tabara de tigani cu corturile lor, iar closetele si le-ar stabili langa gardurile proprietatii dumisale, tot asa ar reactiona? Daca la altii nu ma mira, la doamna prorector ma socheaza lipsa de pragmatism in dauna politicianismului dezgustator. Dati-le incolo de voturi, doamna Prorector al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, mergeti mai curand la profesia Dumneavoastra decat sa le cersiti la modul asta de la tigani! V-am mai vazut la nu stiu ce zi incingand o hora in centrul Sucevei, impreuna cu inca vreo 2-3 lideri politici, iar oamenii care treceau pe acolo va priveau asa cum va priveau - mi-era mie jena - de aceea am indraznit si sa va fac recomandarea de mai sus. Chiar deloc nu va prinde pe Dumneavoastra postura de politician obedient, sunteti totusi un intelectual de elita!
3.   Profesorii v-au votat trimis de
(28 aug 2010, 20:23:11
Simata Doamna Deputat,
Cate luari de pozitie ati avut in presa suceveana, nationala sau in parlament atunci cand ati vazut (ca sunt sigura ca ati vazut) ca PDL-istii dumneavoastra incalca autonomia universitara, nu respecta nicio lege care apara invatamantul romanesc, umilesc profesorii si in cele din urma i-au adus la sapa de lemn??? Cine credeti ca v-a votat??? Va credti la putere pe viata??? De ce nu va intereseaza soarta tiganilor din punctul de vedere al integrarii lor in sistemul de invatamant??? De ce aparati faradelegea??? Ca nu sunt expulzati decat tiganii care locuiesc ilegal pe teritoriul Frantei. Ce sa intelegem??? Ca legea nu trebuie respectata??? V-ati gandit ce o sa faceti cand PDL-ul va ajunge ca PNTCD-ul??? Sau ca PCR-ul??? Tineti minte cum erau fugariri conducatorii structurilor comuniste in 89??? Acum cred ca "fugareala" nu va fi de-ajuns!!!
4.   Apropo de exemplul nefericit... trimis de
(29 aug 2010, 15:24:34
Chiar acum am citit un articol aparut la ora 11:39 in editia on-line a Jurnalui National despre prinderea unor tigani organizati in banda si care au spart cateva locuinte prin judetul Mehedinti. Acestia au fost expulzati acum cateva zile din Franta si se pare ca au dat mai multe lovituri in tarile Uniunii Europene, ancheta e in plina desfasurare.
Cum stam cu nefericitul exemplu, doamna Prorector si Deputat? Vedeti de ce indrazneam sa sugerez sa va lasati de politica? Stiu, tentatia e mare, avantajele sunt multiple, dar exista marele risc de-a va descalifica in fata electoratului tocmai prin lipsa abilitatilor necesare in politica asta a noastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei