Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Celule goale

Decizie şoc: Toţi arestaţii din dosarul „Ion Petrişor”, puşi în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizie fără precedent a justiţiei sucevene, după ce ieri Curtea de Apel a decis eliberarea din arest a tuturor celor 12 persoane arestate în cel mai mare dosar de contrabandă cu ţigări instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Aşa se face că ieri după-amiază toate persoanele încarcerate au părăsit arestul Poliţiei Suceava. Primii care au ieşit din spatele gratiilor au fost Paul Iova, zis „Ion Petrişor”, organizatorul concursului „Miss Piranda”, şi fiul acestuia, Fănel Iova. Au fost aşteptaţi de o mulţime de rude şi cunoscuţi şi au mărturisit că decizia de eliberare i-a luat prin surprindere pe toţi cei aflaţi în arest. „Justiţia şi-a făcut datoria din plin şi eu am încredere în justiţie. Sunt foarte bucuros, mai ales că azi e şi ziua băieţelului meu, iar ieri s-a născut un nepoţel care se vede că-mi poartă noroc. Cât despre domnul procuror Cazac, îl stimez foarte mult, dar trebuie să plece din Suceava, să meargă la Parchetul General, pentru că acolo merită să fie el, unde sunt cazuri foarte grele”, a declarat Paul Iova.

Următorii eliberaţi din arest au fost Constantin Nistor, zis „Copilu” şi George Tărâţă, zis „Cuşu”. Zâmbitori şi fericiţi pentru soluţia Curţii de Apel Suceava, cei doi au refuzat să facă declaraţii pe tema eliberării şi a acuzaţiilor care li se aduc. Încet-încet, din arest au plecat şi celelalte persoane arestate în acest dosar. Este vorba de Vasile Titi Ieremciuc, Adrian Arcadie Isopescu, Ioan Sorin Parasca, Ghiocel Liviu Zabavschi, Adrian Militaru, Paul Roman, Ionel Vicovanu şi Mihai Vicovanu. În cazul tuturor, completul de judecată a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Decizia de punere în libertate a celor 12 persoane nu s-a luat unanim, existând şi o opinie divergentă în rândul celor trei judecători. Reprezentanţii DIICOT Suceava au evitat să facă vreun comentariu vizavi de soluţiile pronunţate ieri.

 

Avocaţii, surprinşi şi ei de soluţia Curţii de Apel

Nici avocaţii nu şi-au ascuns surpriza vizavi de eliberarea clienţilor pe care-i reprezintă, mai ales că în alte dosare similare se obişnuia menţinerea în arest preventiv a inculpaţilor cel puţin trei-patru luni. Laurian Ostaficiuc, avocatul care i-a reprezentat pe patru dintre eliberaţii de ieri, respectiv Paul Iova, Fănel Iova, Constantin Nistor şi George Tărâţă, a catalogat drept legală şi temeinică soluţia Curţii de Apel Suceava.

„Soluţia este conformă cu realităţile procedurale din dosarul de fond în care nu există nici o probă care să pledeze în sensul existenţei unui pericol concret pentru lezarea liniştii şi ordinii publice în cazul cercetării clienţilor mei în stare de libertate. De asemenea, din analiza dosarului de fond nu derivă nici un element care să conducă la necesitatea menţinerii măsurii arestării preventive, care este o măsură extremă”, a declarat avocatul Ostaficiuc.

Şi Ionel Andrişan, avocatul lui Vasile Titi Ieremciuc, a considerat că decizia Curţii de Apel este echidistantă.

„Raportat la reala implicare a clientului meu la activitatea infracţională reţinută şi descrisă de acuzare, soluţia instanţei apare ca legală, temeinică şi oportună, măsura subsidiară instituită, şi anume obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fiind mai mult decât suficientă pentru corecta desfăşurare a urmăririi penale în continuare. Curtea de Apel Suceava a dat o corectă interpretare a gradului de pericol social concret al inculpatului prin măsura dispusă, iar din perspectiva apărărilor pe care le voi face clientului meu, voi dovedi nevinovăţia acestuia”, a spus avocatul Andrişan.

 

Roxana, Prinţesa Ardealului, cântă în libertate

Tot ieri, Curtea de Apel Suceava a respins şi recursul DIICOT Suceava, prin care se cerea arestarea Roxanei Dana Rotar, cunoscută sub numele de Prinţesa Ardealului. În apărarea ei, avocatul Laurian Ostaficiuc a spus în faţa instanţei că probele din dosar „sunt subţiri şi nu relevă nici o activitate infracţională, directă sau tangenţială”. Apărătorul Roxanei, Prinţesa Ardealului, a arătat că desele veniri ale clientei sale la Suceava, alături de Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, au o justificare aparte.

„Între cei doi există o relaţie de afecţiune, sunt amanţi, iar Paul Iova fiind mai posesiv şi gelos o lua de fiecare dată cu el la Suceava”, a spus Laurian Ostaficiuc.

Acesta a arătat că scopul real al reţinerii Roxanei, Prinţesa Ardealului, a fost altul.

„Parchetul a încercat să-i forţeze mâna lui Paul Iova să se autodenunţe pentru a o face scăpată pe iubita sa. Este un soi de şantaj legal, dar probele din dosar ne arată că Roxana Dana Rotar nu a comis absolut nici o infracţiune”, a încheiat avocatul Ostaficiuc. Clienta sa a fost de acord cu întreaga expunere, iar la final a declarat că este nevinovată şi obosită, deoarece s-a prezentat la Curtea de Apel Suceava direct de la Bucureşti, unde a cântat la o nuntă.

 

Care sunt acuzaţiile DIICOT Suceava

Persoanele care au fost arestate sau reţinute în acest dosar sunt acuzate că au traficat ilegal 500.000 de pachete de ţigări, cauzând un prejudiciu la bugetul de stat de peste 1,1 milioane de euro. O parte dintre membrii grupului au fost trimişi după gratii acum o lună, în timp ce fraţii Ionel şi Mihai Vicovanu au ajuns în arest la începutul acestei săptămâni. Odată cu fraţii Vicovanu a fost reţinută şi manelista Roxana, Prinţesa Ardealului, dar judecătorii de la Tribunalul Suceava nu au considerat că se impune arestarea ei. Grupul a fost monitorizat din prima parte a acestui an, iar anchetatorii au făcut acum o lună peste 50 de percheziţii, în urma cărora au adus la audieri zeci de persoane şi au ridicat în vederea confiscării bani şi bunuri folosite pentru contrabanda cu ţigări aduse ilegal din Ucraina şi revândute apoi pe piaţa neagră din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizie şoc: Toţi arestaţii din dosarul „Ion Petrişor”, puşi în libertate.
 Vizualizări articol: 2609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Decizie şoc: Toţi arestaţii din dosarul „Ion Petrişor”, puşi în libertate1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))) trimis de
(28 aug 2010, 13:32:47
SUPERB! Absolut SSUUPPEERRB!laughing imi iubesc tara. asta este justitia de la noi in conditiile in care vad ca se scapa de orice chiar si de crima ma gandesc sa omor si eu cativa oameni, doar asa de plictiseala ca si asa nu patesc nimik........BA TREZITI-VA ODATA, CASCA-TI OCHII!
2.   Tare trimis de
(28 aug 2010, 14:44:20
Ma gandesc si eu sa omor vreo 40 de judecatori corupti....ce draci doar nu e crima... ies dupa vreo jumatate de an ....e chiar un serviciu adus comunitatii....salvez tara de jigodii
3.   MAFIA DIN JUSTITIE trimis de
(28 aug 2010, 16:32:41
Am scsis un comentariu cand a aparut articolul in ziar cu privire la eliberarea acestor infractori vedete si poate cineva atunci a ras de comentariul meu si uite ca nu a trecut mult timp si s-a adeverit cea ce am zis eu.Asta ma face sa mai raman cativa ani departe de Romania!!!RRRRRRRRRRRRUUUUUUUU
4.   TARA TUTUROR POSIBILITATILOR trimis de
(28 aug 2010, 16:35:03
.....SA MOARA AMERICANII DE CIUDA.....iar cei ce postati comentarii,aveti grija....ultrajul duce la ...BOTOSANI,cat si amenintarea.....s.a.m.d
5.   MAI RAU CA IN SICILIA trimis de
(28 aug 2010, 16:45:44
UNDE SUNT CAMIOANELE DE PROBE SI MUNCA POLITISTILOR DE MAI BINE DE UN AN????????
ATUNCI AR TREBUI CONCEDIATI TOTI CEI CARE AU FACUT ACETSE URMAIRI CUM AU BAGAT LA PARNAIE NISTE OANENI VEVINOVATI!! ORICUM NU SE MAI INTELEGE NIMIK IN TARA ASTA ......
6.   DA, da mi se pare absolut corecta decizia trimis de
(28 aug 2010, 17:15:19
avand in vedere ca ce mare lucru o facut, ceva bani, fara sa dea la stat, le-a ramas si lor au dat si la judecatori, toata lumea e fericita, daca faci prea putini si nu dai si unde trebuie, nu imi merg treburile, garantat in 4 luni se apuca iar de aceeasi treaba , fireste cu cotizatiile de rigoare,=> justitia ppppppq - uuuuuq _ llllllllq _ iiiiiiq : sfat care aveti o meserie de viitor si puteri face bani in alta parte , plecati fratilor ca astea va fura tot, da tot. o zi buna.
7.   NIMENI NU -I MAI PRESUS DE LEGE trimis de
(28 aug 2010, 18:36:53
uite maica pe ce se irosesc banii din bugetul tarii.....investigatii....sala la procurori,care D-zeu sa le dea sanatate ca iau decizii corecte......salarii la politia de frontiera[pardon "rutiera"]ca acolo vad autovehiculele de teren,controland camioanele cu lemn[peste zi]noapte indeletnicindu-se cu transportul tigarilor[peste fasie,asigurare transport sau chiar direct implicati de la sefi pana la ultimul din tura aflat pe teren....iar noi pensionarii am ajuns batjocura....cui sa ne plangem?????RUSINE
8.   Ca lu-mea! trimis de
(28 aug 2010, 18:57:46
Mai e de zis un singur lucru, justitia suceveana "isi face datoria cu varf si indesat" in dosare extrem de sensibile! Sa exemplificam: cazul Csibi Istvan, stramutat din alte parti, acel ins de care a scris indelung presa, renumit prin violenta infractiunilor sale, a fost eliberat de Curtea de Apel Suceava, cazul Sever Muresan-tenismanul, iar, acum, cazul Petrisor. Nu mai vorbesc de procesele civile in care unele sentinte socheaza pe toate lumea, de la profani pana la cei mai avizati in materie. Nu poate trece neremarcat faptul ca toti acesti castigatori, rezolvati de instanta suceveana, sunt plin de bani. Este umilitoare postura in care au fost pusi toti acei ce-au lucrat la acest caz vreme indelungata si carora acum le rad in nas invinuitii, ba ii mai si recomanda - evident ironic - pentru functii inalte. Asta-i Romania noastra in care "reformele" au cuprins, ca o pecingine, toate institutiile statului. Marele Reformator poate fi mandru de succesurile sale si ale PDL. S-au ajuns!
9.   Ca la noi la nimenea... trimis de
(28 aug 2010, 20:45:54
Frumos,poate e altcineva nevinovat care va platii in locul lor...cine mai intelege??Si totusi:SA TRAIM BINE!
10.   Si inca cati sunt mai presus de lege... trimis de
(29 aug 2010, 02:13:36
La ce sa te astepti de la Romania?! Va dati seama cat e de corupta tara aia , incat lor nu le pasa nici macar de media, ca sunt comentati , etc.Cica , cainii latra - ursul merge.
11.   Sau ma bine zis trimis de
(29 aug 2010, 02:14:58
Muritorii de rand latra, smecherii traiesc bine. Sa traiti BINE!
12.   Bravo pwulii lor!!! trimis de
(30 aug 2010, 00:24:07
inca nu v`ati intepat ca trebuie sa ne dam toti pe semi`infractiuni,furtisaguri,i si magarii???...asta`i stilul de viatza care functioneaza in romania,cei orientati s`au dat deja la treaba...sistemul e perfect pus la punct...s`a dovedit de mii de ori...se scapa fratilor,orice ar fi:))...deci...la treaba!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei