Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Operaţiune complexă

Cadavrul copilului înecat, scos după o muncă de şapte ore şi devierea râului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul în vârstă de 15 ani înecat marţi în râul Suceava, lângă podul de la Iţcani, a fost recuperat ieri de pompieri şi de scafandri după o operaţiune extrem de complexă, care a însemnat şapte ore de muncă şi a presupus, la un moment dat, închiderea barajului de la Mioveni şi devierea cursului apei.

Căzut de pe platforma betonată din aval de pod, chiar din locul în care se află un vechi utilaj dezafectat, copilul, Floris Cristian Nedea, a fost căutat timp de trei zile fără succes, inclusiv cu scafandri, pe o rază foarte mare, însă ieri, în jurul orei 10.00, trupul a fost găsit de un scafandru chiar în locul în care căzuse, agăţat de fiarele de sub utilajul dezafectat. Se afla într-o zonă în care apa este extrem de învolburată, curenţii fiind puternici, astfel că în ciuda nenumăratelor încercări cadavrul nu a putut fi scos la suprafaţă de scafandri. S-a încercat apoi agăţarea sa cu funii, tot fără succes însă.

După prânz, epuizând celelalte variante posibile, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au trecut la o operaţiune extrem de complexă, considerată singura cu sorţi de izbândă. Barajul de la Mioveni a fost mai întâi golit, pentru ca apoi să poată prelua o mare cantitate de apă. Aşa se face că în aval, unde se află şi podul de la Iţcani, nivelul apei a scăzut. Odată reuşit acest lucru, cu ajutorul unor saci de nisip, s-a realizat un baraj ce a permis devierea cursului râului. În acest fel, în zona în care se afla cadavrul a mai rămas foarte puţină apă, astfel că echipele de intervenţie au reuşit să scoată trupul neînsufleţit la mal, în ţipetele disperate ale membrilor familiei.

 

Pompieri, scafandri, jandarmi şi voluntari

Operaţiunea a fost încheiată aseară, în jurul orei 17.00, fiind cea mai complexă intervenţie pentru recuperarea unui cadavru desfăşurată de ISU în ultimii ani.

31 de subofiţeri, trei ofiţeri şi cinci scafandri, jandarmi şi voluntari au participat la complexa operaţiune, cea mai mare forţă de muncă fiind necesară atunci când s-a deviat cursul de apă cu sacii de nisip.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 11.00, copilul, dintr-o familie de romi care locuieşte în apropierea podului, se juca, alături de încă un copil, pe platforma betonată din apropiere de pod. Cel mai probabil a alunecat pe suprafaţa acoperită cu apă, alunecoasă, şi a căzut în mica cascadă de sub aceasta, agăţându-se de fiarele de sub apă şi nemaiputându-se salva, deşi ştia să înoate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadavrul copilului înecat, scos după o muncă de şapte ore şi devierea râului Suceava.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Cadavrul copilului înecat, scos după o muncă de şapte ore şi devierea râului Suceava4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dap... trimis de
(28 aug 2010, 20:23:03
O situatie pe timp de criza putem spune...Acolo jandarmii au stat de dimineata pana seara,in 3 zile nu au putut scoate trupul desii stiau unde e si au stat in apa 30 de persoane intr-un singur loc...Si daca ar fi trebuit sa caute pe o suprafata,sa zicem de 1 km cat timp le-ar fi trebuit?Condoleante...
2.   ? trimis de
(29 aug 2010, 02:10:25
Taci din gura simonik! Crezi ca e asa usor sa te lupti cu apa. El s-a inecat imediat dupa baraj, unde apa se revarsa cu putere, n-ai nici o sansa sa scoti ceva de acolo.
3.   Foerte frumos trimis de
(29 aug 2010, 11:00:09
si cum se spunea in reportaj"jandarmi si pompieri"sa spuna multumesc lumea si cei de la guvern ca se mai fac si misiuni de salvare ,, avand in vedere ca acesti oameni au salariul diminuat cu cel putin 25 la suta si numai ei stiu cum trebue sa se chinue si cu datoriile si ratele "sa le fie rusine la cei din guvern"
4.   Cam tarziu trimis de
(29 aug 2010, 11:47:34
in ziua cand sa inecat baiatul un cetatean a zis politistilor si jandarmilor sa vorbeasca cu cei de la mioveni sa inchida putin barajul si sa caute in locul unde a cazut baiatul dar cum cei care ne apara sunt destepti nici nu lau bagat in seama chiar lau rugat sa ii lase sasi faca treaba zicand ca ei stiu mai bn ca el cei de facut,dar cum lauda de sine nu miroase a bine uite ca tot la ideea acelui om au ajuns dar din pacate dupa 4 zile....poate ne mai fac o vizita domni jandarmi si militari la pod dar de aceasta data sa curete pilonii de copacii si gunoaiele care sau adunat....
5.   Tipic romanesc trimis de
(29 aug 2010, 12:18:33
toti sunt buni la comentarii !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei