Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură de urgenţă

Părinţi iresponsabili, obligaţi să-şi dea bebeluşul la stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părinţii unui bebeluş în vârstă de nouă luni au fost obligaţi să-şi dea copilul la stat, fără voia lor, prin Ordonanţă Preşedinţială. Măsura extremă a fost luată de Protecţia Copilului Suceava, cu ajutorul unui echipaj de poliţie, pentru că părinţii fetiţei au refuzat în mod repetat să o ducă la medic, deşi aceasta necesita urgent un tratament riguros pentru afecţiuni cardiace. Fetiţa a fost dată spre îngrijire unui asistent maternal profesionist.

Cei doi părinţi nu au un venit stabil şi lucrează cu ziua prin sat. Tatăl fetiţei consumă frecvent băuturi alcoolice, astfel că ce câştigă dă pe băutură.

Părinţii, care locuiesc într-o localitate de munte, din zona Rădăuţi, mai au patru copii, trei dintre ei fiind în sistemul de protecţie a copilului. Ei au motivat în faţa asistenţilor sociali că nu şi-au dus fetiţa la medic pentru că le era frică că „ne-o ia statul”. Ei nu s-au gândit nici un minut că pun în pericol viaţa propriului copil, refuzând chiar şi echipajul de pe ambulanţă, care ar fi trebuit să intervină în momentul în care fetiţa a avut o criză cardiacă.

Deşi li s-a recomandat să meargă al medicul specialist, pentru a face investigaţii în cazul micuţei, părinţii au refuzat şi au ascuns-o mereu pe fetiţă „de ochii lumii”, spunând că este bine şi că pot să se descurce singuri.

 

Fac copii pentru a-i creşte alţii

După ce s-a constatat situaţia gravă în care se afla micuţa de nouă luni, reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au sesizat instanţa judecătorească, care a emis Ordonanţa Preşedinţială în baza căreia a fost posibilă luarea fetiţei din familia naturală. „Aceşti părinţi mai au patru copii, dintre care trei beneficiază de măsură de protecţie, fiind internaţi într-o casă de tip familial. Copiii au fost ridicaţi în regim de urgenţă tot pe motiv de neglijenţă şi de lipsuri materiale. Unul dintre minori este diagnosticat cu probleme cardiace majore, având nevoie urgent de o intervenţie chirurgicală. Fetiţa care a rămas în familia naturală este crescută mai mult la bunica paternă. Aceasta nu se află în situaţie de risc”, ne-a explicat Nicoleta Daneliuc, director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţi iresponsabili, obligaţi să-şi dea bebeluşul la stat.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Părinţi iresponsabili, obligaţi să-şi dea bebeluşul la stat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei