Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Prin modificarea Legii de funcţionare a CC avocaţii îşi pierd un pic din pâine

Marţi, 24 August 2010 (17:35:40)

Emil Boc le-a spus senatorilor că modificarea Legii de organizare şi funcţionare a CC va accelera procesele judiciare, în beneficiul justiţiabililor, dar avocaţii vor pierde "un pic din pâine" pentru că nu mai pot spune clienţilor că amână procesele pentru cauze de neconstituţionalitate.

Premierul a făcut această declaraţie în plenul Senatului, în contextul susţinerii modificării Legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale(CC).

El a precizat că această măsură este necesară atât pentru accelerarea desfăşurării proceselor judiciare din România, precum şi pentru a răspunde cerinţelor Comisiei Europene formulate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. În opinia lui Boc, actul normativ nu restricţionează dreptul justiţiabilului de a contesta în instanţă cauza de neconstiţionalitate, ci doar dă posibilitatea ca procesul să continue până ce CC va emite o decizie.

"Judecata merge mai departe, nu se opreşte, excepţia de neconstituţionalitate se duce la Curtea Constituţională (CC), se judecă şi, în funcţie de rezultat, pot fi două ipoteze. În cazul în care decizia Curţii este de respingere a excepţiei, rămâne rezultatul dat de instanţa de judecată. Dacă CC admite excepţia şi spune că acel articol a fost neconstituţional, atunci cel în cauză are o motivaţie pentru revizuire şi pentru a pune cauza pe rol şi judecată în temeiul deciziei CC", a spus Boc.

Primul-ministru a mai precizat că această măsură va afecta doar avocaţii care vor avea venituri mai mici ca urmare a imposibilităţii amânării unui proces, în mod repetat, ca urmare a ridicării unor aspecte neconforme cu Legea fundamentală.

"Pentru avocaţi, îşi pierd un pic din pâine, pentru că nu mai au atâtea posibilităţi ca să le spună clienţilor că amână procesele judiciare, dar pentru justiţiabili, trebuie să vă asigurăm că este vorba de o celeritate, de o rapiditate a proceselor judiciare", a afirmat premierul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Prin modificarea Legii de funcţionare a CC avocaţii îşi pierd un pic din pâine.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Prin modificarea Legii de funcţionare a CC avocaţii îşi pierd un pic din pâine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei