Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect UNICEF

Aproape 300 de copii, victime ale inundaţiilor, consiliaţi psihologic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 300 de copii şi părinţii acestora, victime ale inundaţiilor din luna iulie, beneficiază, în perioada 12 iulie – 30 august, de consiliere psihologică. Beneficiarii Proiectului de asistenţă de urgenţă pentru copiii şi familiile din comunităţile afectate de inundaţii provin din localităţile Dărmăneşti, Pătrăuţi, Suceviţa şi Dorneşti.

Proiectul este finanţat de UNICEF şi implementat de CRIPS (Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale) Bucureşti. Proiectul a vizat, în principal, evaluarea de urgenţă a nevoilor copiilor şi adulţilor din comunele cele mai afectate de inundaţii.

290 de copii au primit ajutoare constând în produse de igienă, urmând a fi suplimentat numărul acestora, în funcţie de necesităţi şi de fondurile disponibile pe proiect. 280 de minori şi 150 de adulţi sunt consiliaţi psihologic.

Coordonatorul proiectului pe Suceava este Loredana Ionela Corduneanu, şef Birou prevenire abandon, violenţă domestică şi relaţii cu alte instituţii, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Specialişti din cele patru localităţi au efectuat evaluarea socială şi psihologică a familiilor afectate de inundaţii, asigurând asistenţă de specialitate pentru persoanele la care au fost identificate simptome ale stresului post-traumatic. „Opt echipe, formate din 12 specialişti, psihologi şi asistenţi sociali, din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, împreună cu două cadre didactice din cadrul SAM Dorneşti şi două cadre didactice de la Şcoala Generală Suceviţa şi-au desfăşurat activitatea în cele patru localităţi afectate de inundaţii. La Dorneşti şi Suceviţa s-a continuat de fapt consilierea copiilor şi a adulţilor, pentru că aceştia au fost afectaţi şi în anul 2008, şi anul trecut, aşa că noi deja făceam consiliere psihologică gratuită cu mai multe persoane din aceste localităţi”, a declarat Nicoleta Daneliuc, director adjunct – Protecţia Copilului Suceava.

Cel puţin o sută de copii şi 30 de adulţi au nevoie în continuare de consiliere psihologică, şi după finalizarea proiectului UNICEF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de copii, victime ale inundaţiilor, consiliaţi psihologic.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 300 de copii, victime ale inundaţiilor, consiliaţi psihologic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei