Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie de moment

Cursele CFR spre Putna şi Cacica, reluate parţial după inundaţiile din iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De câteva zile, CFR a reintrodus curse regulate pe două dintre liniile secundare afectate grav de inundaţiile din luna iunie, trenuri personale operând curse spre comunele Putna şi Cacica. Din păcate, deocamdată nu s-a făcut nici un pas în ceea ce priveşte refacerea porţiunilor de cale ferată distruse de puhoaie, trenurile circulând doar pe trasee scurtate, ce nu au fost afectate.

Astfel, de la mijlocul săptămânii trecute au fost introduse curse CFR pe ruta Dorneşti – Putna, trei perechi de trenuri circulând tur-retur. Pe celălalt traseu, există două variante de deplasare. Două trenuri pleacă din Suceava şi, prin Păltinoasa, ajung la Cacica, iar alte două urmează ruta Gura Humorului – Cacica. 

Garniturile de pe cele două trasee au fost introduse prima dată pe 15 august, cu regim special, pentru numărul mare de credincioşi ce urmau să ajungă la slujbele de la Mănăstirea Putna, respectiv Sanctuarul de la Cacica, după care conducerea locală a CFR a hotărât să continue cursele zilnic. Până la sfârşitul lunii august se va face o analiză privind numărul de călători de pe cele două trasee, în funcţie de gradul de rentabilitate a acestora urmând a se stabili dacă trenurile vor continua să circule şi în sezonul rece.

Dacă pe ruta Dorneşti – Putna numărul de călători este considerat satisfăcător, iar trenurile au toate şansele să circule în continuare, pe tronsonul spre Cacica garniturile circulă mai mult goale. Există şi o explicaţie pentru asta, din cauza porţiunilor afectate de inundaţii trenul „ratând” staţiile Dărmăneşti, Părhăuţi, Todireşti, Soloneţ şi Pârteşti, astfel că vizează foarte puţini călători.

 

Calea ferată, în reparaţii la Dărmăneşti, fără perspective în restul zonelor afectate 

În privinţa zonelor distruse de inundaţii, există semnale că de pe 1 septembrie se va începe reparaţia căii ferate distruse de inundaţii, de pe tronsonul Suceava Nord – Dărmăneşti, ceea ce înseamnă că trenul personal spre Putna ar putea reintra pe traseul normal, cu plecare din Suceava, dar mai ales că trenurile internaţionale care vin de la Moscova şi cele de marfă dinspre Ucraina vor putea circula normal.

În privinţa celorlalte zone afectate, căile ferate secundare spre Cacica şi Moldoviţa, perspectivele sunt foarte sumbre. Pagubele sunt imense, iar despre reabilitare nici nu se poate vorbi în viitorul apropiat, scepticii fiind de părere că pe aceste trasee nu se va mai circula ani buni de acum încolo sau chiar niciodată.

De precizat că operatorul privat SC Ferotrans TFI SRL Iaşi, care preluase din primăvara acestui an cursele spre Putna, Cacica şi Moldoviţa, a renunţat la contracte după inundaţii.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursele CFR spre Putna şi Cacica, reluate parţial după inundaţiile din iunie.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursele CFR spre Putna şi Cacica, reluate parţial după inundaţiile din iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei