Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea ANI, adoptată de Senat în forma propusă de Camera Deputaţilor

Marţi, 24 August 2010 (18:31:36)

Legea ANI a fost votată, marţi după-amiază, de plenul Senatului, cu 78 voturi "pentru" şi o abţinere, actul normativ fiind adoptat în forma propusă de Cameră, după ce senatorii au respins amendamentul privind exceptarea liderilor sindicali de la obligaţia de a depune declaraţii de avere.

Senatul a adoptat, marţi, cu78 voturi "pentru", o abţinere şi niciunul "împotrivă", Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, păstrând forma votată şi la Camera Deputaţilor.

Forma Legii ANI pe care Senatul a adoptat-o marţi este aceeaşi cu textul adoptat de Camera Deputaţilor, la propunerea Guvernului şi a Ministerului Justiţiei.

În noua formă a Legii ANI se revine la la înfiinţarea comisiilor de anchetă de pe lângă Curţile de Apel, şi se stabileşte un singur formular al declaraţiei de avere, care, în forma în care va fi făcută publică va avea datele de identificare blurate, pentru respectarea deciziilor Curţii Constituţionale.

Formularul declaraţiei de avere va conţine date legate de bijuterii, conturi, case, singurul lucru care nu va apărea fiind adresa imobilelor.

Vor trebui declarate contractele derulate cu statul de către demnitari, în declaraţiile de interese.

De asemenea, prin noul text al Legii ANI se reintroduce termenul de trei ani în care Agenţia poate face verificări.

Textul adoptat marţi va fi trimis preşedintelui pentru promulgare, Senatul fiind Cameră decizională.

Amendamentul adoptat de Comisia juridică a Senatului, care elimina liderii de sindicate din sfera de aplicabilitate a Legii ANI, a fost respins de plen, astfel încât s-a menţinut forma adoptată de Camera Deputaţilor, care obligă şi preşedinţii, vicepreşedinţii şi trezorierii confederaţiilor sindicale să îşi declare averea şi interesele.

Înaintea votului final, preşedintele comisiei juridice, Toni Greblă, a ridicat problema amendamentului adoptat de Comisie, de eliminare a liderilor sindicali din sfera de aplicabilitate a Legii ANI.

Greblă a afirmat că, întrucât amendamentul a întrunit 46 de voturi favorabile şi 43 negative, se considderă adoptat, contrar celor înregistrate la stenogramă.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a replicat afirmând că pe lângă cele 46 de voturi "pentru" şi 43 "împotrivă", s-au înregistrat şi şase abţineri, astfel încât în lipsa majorităţii celor prezenţi, amendamentul se consideră respins.

La votul final, senatorii PSD nu au votat deloc, fiind însă prezenţi în sală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea ANI, adoptată de Senat în forma propusă de Camera Deputaţilor.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea ANI, adoptată de Senat în forma propusă de Camera Deputaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei