Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2010 - Anul XV, nr. 198 (4489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe mâna judecătorilor

Noi acuzaţii pe numele şefului de post arestat pentru luare de mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul Mircea Cîrneală (40 de ani), şeful postului de poliţie Dorna Arini până acum două săptămâni, când a fost arestat pe motiv că ar fi pretins şi primit o şpagă de 1.500 de lei, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal, a fost trimis în judecată, a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pe lângă acuzaţiile de luare de mită, agentul şef principal Cîrneală a fost dat pe mâna judecătorilor şi pentru fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Anchetatorii susţin că falsurile constau în aceea că în acelaşi dosar care ar fi trebuit muşamalizat, a fost schimbată data audierilor a patru persoane. Acestea, în calitate de petenţi şi făptuitori, au fost audiate în iunie 2010, însă pe acte, audierile au fost mutate o lună mai târziu.

După aproape 20 de ani de muncă în poliţie, Mircea Cîrneală a ajuns, pe 9 august a.c., în arestul instituţiei al cărei angajat este, o zi mai târziu fiind arestat preventiv.

Şeful de post i-ar fi cerut şpagă unei femei din comună care era cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de fals, iar banii ar fi ajutat-o pe respectiva să obţină o soluţie favorabilă în dosar.

Femeia cu pricina i-ar fi dat poliţistului, în urmă cu două luni, prin intermediul unei persoane de încredere a acestuia, suma de 700 de lei.

Ulterior, însă, susţin anchetatorii, şeful de post de la Dorna Arini i-a cerut încă 800 de lei, moment în care femeia s-a dus şi a povestit totul structurilor anticorupţie.
A doua tranşă de bani, cei 800 de lei, au fost înmânaţi poliţistului în ziua în care a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie ( n.r. - 9 august a.c.), Mircea Cîrneală primind şpaga chiar în casa denunţătoarei.

Când i s-au pus cătuşele pe mâini şi a conştientizat ce-l aşteaptă, agentul Cîrneală, tatăl a doi copii minori, cu soţia casnică, a început pur şi simplu să plângă, susţinând că a fost atras într-o capcană, că nu este nimic adevărat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi acuzaţii pe numele şefului de post arestat pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 1956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noi acuzaţii pe numele şefului de post arestat pentru luare de mită5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei