Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Afaceri murdare

Un transport ilegal de aproape 40.000 de litri de motorină, interceptat de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O autocisternă încărcată cu aproape 40.000 de litri de motorină a fost trasă pe dreapta de poliţie, după ce şoferul nu le-a putut prezenta poliţiştilor documentele de provenienţă a combustibilului pe care îl transporta, a anunţat, ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Joia trecută (27 mai a.c.), ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu inspectori ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Suceava, au identificat pe raza municipiului Suceava o autocisternă încărcată cu circa 38.800 litri de combustibil.

Şoferul, un anume Nicolae S., în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti, conducător auto la o societate comercială din satul Strejnic, comuna Târgşoru Vechi, judeţul Prahova, a dat din umeri când a fost întrebat de documente de provenienţă a transportului.

Autocisterna a fost dusă la sediul DJAOV Suceava unde, împreună cu inspectorii vamali, s-a procedat la verificarea existenţei sigiliilor, măsurarea şi cântărirea combustibilului din autocisternă, precum şi la prelevarea de probe, autocisterna fiind sigilată.

Probele urmează a fi înaintate laboratorului central al Autorităţii Naţionale a Vămilor Bucuresti pentru stabilirea exactă a tipului de combustibil, întrucât există suspiciuni cu privire la calitatea şi tipul produsului.

În timpul cercetărilor, şoferul a prezentat mai multe documente de provenienţă a mărfii în xerocopie, nelizibile, emise de firme cu sediul pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, care fuseseră datate din 17 mai 2010.

Şoferul s-a ales cu dosar penal la Legea Codului Fiscal, informează IPJ Suceava, iar inspectorii vamali au dispus sancţionarea transportatorului cu suma de 100.000 de lei, în baza O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, precum şi confiscarea autocisternei şi a cantităţii de 38.800 de litri de combustibil, suspectibili a fi motorină.

„Valoarea combustibilului confiscat este de aproximativ 166.840 de lei, iar a autovehiculului de aproximativ 126.000 lei”, se mai arată în comunicatul poliţiei, precizându-se că cercetările sunt continuate împreună cu organele fiscale şi reprezentanţi ai DJAOV, în vederea stabilirii tuturor persoanelor şi firmelor implicate, a răspunderii penale şi a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un transport ilegal de aproape 40.000 de litri de motorină, interceptat de poliţie.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un transport ilegal de aproape 40.000 de litri de motorină, interceptat de poliţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ghinion. trimis de
( 2 iun 2010, 12:51:07
Sigur cisterna ;i motorina nu apar'ineau unui pdl-ist.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei