Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primire

Greviştii de la „Mihai Eminescu” au aruncat cu bani mărunţi în profesorii din comisa de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Profesorii spărgători de grevă care au ales să participe la examenul de bacalaureat din aceste zile au fost primiţi cu ostilitate în centrele de examen de către colegii lor care au ales să nu participe la examen. De o astfel de primire au avut parte dascălii din comisiile de bacalaureat de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, cei de la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi cei de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava.

Dacă la Colegiul Alimentar, comisia de bacalaureat a fost întâmpinată de către profesorii şcolii cu mesaje precum „Trădătorilor, v-aţi vândut pe doi lei”, sau „Ce căutaţi aici?”, la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” profesorii grevişti au lipit pe copacii din curtea şcolii mesaje pentru profesorii trădători şi au împânzit în şcoală şi afară manechine din plastic cu câte un leu în mână, preţul trădării, după cum au spus ei.

Şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, profesorii şcolii s-au arătat revoltaţi de gestul unor colegi de-ai lor care au ales să nu participe la grevă şi i-au întâmpinat pe aceştia într-un mod original, aruncând în faţa lor monede şi bani mărunţi.

„Au stat la intrarea în şcoală când a venit comisia de bacalaureat şi au aruncat cu mărunţiş în profesori”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

„S-au vândut şi ne-au trădat pentru nişte mărunţiş. Au ales să se alieze cu guvernanţii şi să întoarcă spatele colegilor lor şi din acest motiv au fost întâmpinaţi cu bani mărunţi, pentru că au arătat că au nevoie de ei”, a declarat un cadru didactic de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, aflat în grevă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greviştii de la „Mihai Eminescu” au aruncat cu bani mărunţi în profesorii din comisa de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 2664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 11 voturi
Greviştii de la „Mihai Eminescu” au aruncat cu bani mărunţi în profesorii din comisa de bacalaureat3.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 14:29:52
stiti de ce fac astia greva? pentru ca 4 ani i-au muls pe bietii elevi la pregatire, cu toanele lor, etc, iar acum daca se vede treaba ca nu mai sunt probele de bac care sa le aduca mita in plicuri, nu le mai pasa de proprii lor elevi.. De ce sa termine, sa ia bacul si sa-si vada de viata lor cand ar putea f bine sa mai cotizeze vreun an, sa se invete minte pentru gaura din buzunarele lor sesizata in aceasta sesiune.. sigur ca arunca cu maruntis... atata mai aveau in buzunar inainte sa si le umple iar cu spaga, dar daca nu merge, cu demnitate arunca in colegii lor care stiu ce poate simti un parinte , un elev in fata acestui examen. Daca nu stiu care le e menirea propun sa fie dati in greva generala de tot... fara plicuri ei oricum nu mai pot preda elevilor de liceu... Demnitatea unui dascal se demonstr. vis a vis de atitudinea fata de elevi, de copiii astia care vin sa vada modele ... cu salariul intreg sau nu ... Nu imi voi face datoria cu 25 % mai putin in noile circumst.
1.1  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 15:37:10
Domnule sau doamna "Frivol", "astia" fac greva pentru a-si sustine cauza iar maruntisul pe care l-au aruncat simboliza, probabil, banii/mita pe care au primit-o sau o vor primi cei ce au venit si au supravegheat/examinat.
"Fara plicuri nu mai pot preda elevilor de liceu"- poate la dvs in liceu, nu generalizati!
"Modele...cu salariul intreg sau nu"- sunt curioasa daca sunteti cadru didactic. Daca da, probabil aveti copii mari la casele lor... De curiozitate macar, v-ati interesat cu cat va ramane un cadru didactic debutant dupa scaderea celor 25%?? Nu a spus nimeni ca isi va face datoria cu mai putin de 25%, dar asta nu inseamna ca vom face munca in folosul comunitatii...
Va urez sa va faceti la fel datoria si daca va scade cu 100%!!
1.2  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 17:10:40
De onoare si de colegialitate n-ai auzit, FRIVOL? (... ca nu meriti sa te numesc doamna sau domn) Uite unde statea exemplul de cadru didactic... Rusine spargatorilor de greva!
1.3  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 17:17:07
De onoare si de colegialitate n-ai auzit, FRIVOL? (... ca nu meriti sa te numesc doamna sau domn) Uite unde statea exemplul de cadru didactic... Rusine spargatorilor de greva!
1.4  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 17:31:27
Horea, de la a hori, nu -i asa? horeste la alta masa... Am onoare atunci cand nu pun -pt rezolvarea intereselor mele pecuniare - viitorul unor copii la mijloc...
Orice ar fi, ei trebuie sa mearga mai departe in viata lor si nu sa-mi slujeasca mie, profesorul lor - drept scut in lupta mea cu statul... Asta e problema mea, trebuie sa mi-o rezolv cu guvernul nu cu acesti copii pe post de ostatici.... Chiar, daca le-ati fost profesor 4 ani, nu va pasa deloc de ei? Sa va mai aduca flori inca un an?? Puteti asta si va mai numiti dascal? Iar colegialitate - nu fac decat sa respect dreptul celor care fac greva dar in conditia in care si ei il respecta pe al meu de a nu face.... Respect parerea ta, desi eu am alta, dar cer acelasi lucru de la tine... Ori cu maruntisul... ramane asa cum am stabilit.. mai citeste o data... Ai ramas fara PLIC si copiii ti-ai scapat printre degete.. o sa-ti treaca...
1.5  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 18:14:40
Am sa-mi mai calc pe demnitate pentru o replica, Frivol. In primul rand, sunt sigur ca practica cu plicul ai exersat-o chiar matale in vremurile bune. In al doilea rand, ma mir ca nu ti-e jena sa mai pomenesti de respect atunci cand iti motivezi "colegialitatea" (de altfel, te si vad ostracizat de colegii tai in decursul zilelor viitoare) si, mai mult, faci uz de artificiul invocarii interesului elevilor. In ultimul rand, asa cum spunea si d-na Marigold, de mai sus, inainte sa faci sluj in fata directorului si, probabil, sa te duci sa consumi protocolul de la cine stie ce scoala in calitate de membru al vreunei comisii de bac - asa cum au facut-o multi viermi - trebuia sa te gandesti la cei mult mai tineri ca tine, care nu vor avea cu ce sa se descurce de pe o zi pe alta. Dar nu ma mir. Ti-ai ales bine si user name-ul. FRIV�L,-A adj. (despre oameni) care se ocupa cu lucruri neserioase; usuratic. ? (despre lucruri, fapte, atitudine) lipsit de seriozitate; ne�nsemnat (DEX).
1.6  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 2 iun 2010, 20:04:25
Horica, ma bucur ca folosesti dex/ul .. dar stiu eu, poate era necesar sa fi depasit deja etapa aceasta, fiind un destoinic reprezentant al dascalimii, dornic de mult respect.. Oricum e bine ca stii unde sa cauti informatia care iti mai lipseste pe ici pe colo... Uite o tema pentru acasa: mai cauta tu putin in orice dex vrei si vezi cum e parerea asta a ta cu privire la ostracizarea celor care nu vor sa faca greva de catre cei care au ales sa o faca... Nu -ti suna deloc a presiune exercitata de, sa zicem sindicat asupra celor de alta opinie? Spun la modul general sindicat, asta presupunand in cazul in care tu vei avea dreptate, o gasca ca orice alta gasca... Esti baiat de cartier, iti inteleg formarea profesionala, dar ostracizarea asta poate merge numai dupa bloc la tine... Eu vorbeam mai sus de respectul pentru parerea care nu e a ta, in ciuda faptului ca tu poti fi de alta parere... Mai deschide tu ce carti vrei, daca nu ai inteles asta pana acum, e prea tarziu.. renunta!!!
1.7  RE: Demnitatea grevistilor care arunca in colegi trimis de
( 4 iun 2010, 20:15:11
D-nu' Frivol...
Sa te astepti la suprize neplacute de-aum incolo... Idiotule.
2.   Da trimis de
( 2 iun 2010, 16:33:10
Domnii profesori ar fi trebuit sa faca greva si in momentele cand cer de la elevi diferite favoru.Cunosc un caz in care o profesoara de la Mihai Eminescu le inpune elevilor care doresc o nota mare pentru asi salva media,ghivece de flori ornamentale.

2.1  RE: Da trimis de
( 2 iun 2010, 18:29:23
Sa intelegem ca pentru astfel de ciurucuri - care cer ghivece si ce mai cer ei- noi ceilalti profesori trebuie sa fim bagati in aceeasi oala?
Imi cer scuze domnule Manzano, dar se scrie "impune" nu "inpune", defect profesional.
3.   25% trimis de
( 2 iun 2010, 21:02:36
Am lucrat in Piatra Neamt la o firma binecunoscuta pana anul trecut in septembrie.
Conducerea firmei a decis reducerea salariilor tuturor angajatilor cu 25% pe o perioada nedeterminata, fara nici un drept de apel, programul de lucru ramanand nemodificat, adica 8h/zi. In 4 luni (aprilie-iulie) firma mi-a oprit un salariu.
Noi cei din sectorul privat nu prea avem cui sa ne plangem, pt. ca daca deschizi subiectul si mai aduni in jurul tau 2-3 oameni la fel de nemultumiti ca tine, o sa iti pierzi slujba in secunda 2.
Asa ca, domnilor profesori, nu sunteti singurii in situatia asta, lasati copiii sa isi sustina BAC-ul.
4.   ... trimis de
( 2 iun 2010, 21:09:32
Iar pe dumneata domnule/doammna MARIGOLD v-as sfatui sa o lasati mai moale cu greva si cu panarama pe forumuri! La munca pe santier v-as trimite!
Au revoir!
:)))
5.   Sigur trimis de
( 2 iun 2010, 21:26:40
Si in felul acesta profesionalismul dv sa revarsat in aceste randuri si probabil nu voi lua nota de trecere si va trebui sa apelez la neligiferatul (inca) obicei de a duce plocoane.
6.   Sunteti un OM... trimis de
( 2 iun 2010, 22:02:41
Multumesc pentru intelepciunea dv. d-le PIERREVAILLANT.. Desi lucrez de 20 de ani in invatamant nu mi s-a urcat la cap chestia cu ''dascali respectati'' pt ca am vazut aici o sumedenie de '' mucea'' care nu sunt in stare sa ia la examen. organizate pt ei mai mult de nota 3 cu felicitari iar acum stau si fac greva, cica , reprezinta interesele noastre, aruncand cu ce cred ei ca ii reprezinta mai bine - in colegii care isi respecta obligatiile contractuale si tin la obiectul SI IN ACELASI TIMP BENEFICIARII MUNCII LOR : COPILUL cu problemele si nevoile lui.Apreciez modul pragmatic in care va dati seama cine va plateste ... sunteti in domeniul privat , eu lucrez la stat, deci asta e patronul meu, statul roman saracit de toti hotii care s-au perindat si au vandut tot.. e posibil sa nu mai fie bani, si trebuie sa inteleg asta, spre binele meu dealtfel... Stiu ca inafara domeniului educational lucreaza oameni chiar mai demni de respect pt cultura lor generala. Sunteti unul dintre ei.
7.   ? trimis de
( 3 iun 2010, 09:01:12
sunt multi profesori care ocupa locul la catedra fara sa fie capabili din punct de vedere profesoinal...si ei vor sa aiba acelelasi drepturi salalriale ca si cei "buni".eu as fi de parere ca salalriile lor ar trebui sa fie diferentiate in functie de rezultate.cred ca nu sunt singurul care consider ca sunt multe "lepre" care se considera un bun pedagog.niste NARCISISTI.cu totii suferim in urma crizei,dar nu boicotam viitorul celor din jur,asa cu procedeaza ei cu elevii de la bac
8.   Nu generalizati... trimis de
( 3 iun 2010, 10:23:43
Domnule Frivol, ma tem ca ati cazut intr-o capcana care in ultimul timp face multe victime. E capcana generalizarii. As fi curioasa sa stiu daca ii cunoasteti personal pe toti cei care predau la Eminescu. Toti sunt orbiti de interesul personal? Nu vi se pare nedreapta si pripita includerea tuturor in aceeasi categorie?! Din partea unui om din breasla e destul de ciudata acesta atitudine, prin care isi denigreaza colegii fara nuantari, fara diferentieri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei