Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Nunţile domnilor judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O foarte ţanţoşă orătanie, care împarte după placul buzunarului dreptatea într-una din ogrăzile de apel ale ţării, l-a măritat săptămâna trecută pe unul dintre feciorii săi. Deşi nu cred că mai este necesar să traduc, totuşi o fac: aşadar, „foarte ţanţoşă orătanie din ograda de apel” înseamnă nimic altceva decât „judecător de la curtea de apel”.

Şi, măritându-şi el feciorul, a decis să se ocupe personal de redactarea listei cu nuntaşi, fiindcă aşa o treabă cu schepsis nu putea fi lăsată la voia inspiraţiei mucosului de mire, ea cerând un mare meşteşug, care se prelinge cu uşurinţă în talent. Cu pixul în mână şi cu picioarele-i cu unghii fine ca de elefant scufundate într-un lighean cu apă polară, răsfoindu-şi carnetele cu notiţe gălbejite de vălătugul anilor, fericitul socru mare a purces la întocmirea pomelnicului cu invitaţi.

Nuntaşii au fost aleşi unul şi unul, adunând toată floarea escrocilor din cinci judeţe, a traficanţilor de droguri şi a celorlalte specii de lotri cu care judecătorul se acuplase prin sălile ogrăzii sale de apel. Desigur, anumiţi distinşi domni infractori - din motive de discreţie, ca să nu-i fotografieze vreun drac de paparaţ - au ales să nu se prezente la chef, fiind în schimb reprezentaţi legal de către intermediarii lor ştiuţi, avocaţii.

E la mintea cocoşului că toată frumoasa adunare a nelegiuiţilor a fost chemată nu atât să dănţuiască şi să se îndoape cu bucate meşterite pentru sisteme digestive placate cu aur, ci să cotizeze la greu cu darul, chintesenţa de fapt a oricărei nunţi româneşti. Unora, trebuie specificat, prea bine nu le-a căzut petrecerea, fiindcă la vremea proceselor lor penale săriseră frumos cu bănuţul la capul domnului jude, pentru a scăpa basma curată din pocinoage de tot felul. De aceea, a sări încă o dată la cap li s-a părut oarecum pleonastic; dar, deoarece în viaţă nu se ştie „never şi jamais” în ce gaură de canal poţi păşi accidental, au oftat şi au pus în plic bancnotele de mulţi euro.

Nunta respectivă a fost, în două cuvinte, foarte reuşită. A doua zi, infractorii nuntaşi şi-au explicat mahmureala, în faţa cunoscuţilor cu care s-au interesectat, prin faptul că „fuseseră prezenţi la o nuntă, întrucât un coleg şi-a căsătorit fiul.”

Distinşii infractori n-au minţit cu nimic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nunţile domnilor judecători.
 Vizualizări articol: 1250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Nunţile domnilor judecători4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei