Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miting „sub presiune”

Numărul sindicaliştilor din asistenţă socială care vor ieşi vineri la miting, încă incert

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După ce greva sindicaliştilor din asistenţă socială, care trebuia să aibă loc pe 31 mai, a fost anulată, nici mitingul programat pe 4 iunie, în faţa Consiliului Judeţean Suceava, nu mai are atât de mulţi adepţi.

Preşedintele Sindicatului PRO AS de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Bogdan Hariton, ne-a declarat că numărul sindicaliştilor din asistenţă socială care vor ieşi la miting este incert.

Vor ieşi în stradă cei care vor dori. Li se vor tăia două ore din salariu, în intervalul în care participă la miting. S-au făcut presiuni asupra angajaţilor şi s-a <spart> greva generală programată pe 31 mai. S-a ajuns până acolo încât nu li s-a dat reprezentanţilor din presă numărul meu de telefon, pentru a nu putea fi contactat şi a avea un punct de vedere despre ceea ce s-a întâmplat în Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava”, ne-a explicat Bogdan Hariton.

 

„Nu am cerut nume de persoane, ci număr de persoane”

Angajaţi din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, sub anonimat, ne-au povestit că au fost ameninţaţi că li se vor face referate, dacă fac grevă.

Pe de altă parte, directorul adjunct din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, Mona Săndulescu, ne-a declarat că, într-adevăr, a avut o întâlnire cu şefii de servicii, cărora le-a cerut să prezinte numărul persoanelor care vor asigura o treime din activitate, cum cere legea, pe perioada grevei.

„Nu am cerut nume de persoane, ci număr de persoane. Şefii de servicii au venit şi ne-au spus că nu fac grevă. Nu s-au făcut presiuni asupra angajaţilor. Nu au fost ameninţaţi. Pentru mitingul programat pe 4 iunie, încă nu am primit nici o solicitare. Cererea se face cu 48 de ore înainte de eveniment, deci mai este timp. La fel, pe perioada mitingului, trebuie asigurată o treime din activitate”, a mai spus Mona Săndulescu.

Sindicatul PRO AS are 597 de membri, dar în Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, unde sunt peste 2.000 de angajaţi, sunt opt sindicate. Mulţi angajaţi sunt speriaţi că după diminuarea salariilor cu 25 de procente, măsură luată de Guvern, vor munci o lună de zile pentru circa 400 de lei. Preşedintele Sindicatului PRO AS ne-a mai spus că în condiţiile actuale se preconizează disponibilizări în Direcţia de Asistenţă Socială Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul sindicaliştilor din asistenţă socială care vor ieşi vineri la miting, încă incert.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Numărul sindicaliştilor din asistenţă socială care vor ieşi vineri la miting, încă incert3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 2 iun 2010, 18:39:31
Este normal sa se faca presiuni asupra functionarilor de la asistenta sociala. Este institutia aflata la nivelul cel mai inferior din institutiile subordonate Consiliului Judetean. Au cele mai mici salarii, fac munca cea mai grea... cu alte cuvinte... ultima za din lantul trofic.
2.   Mona trimis de
( 2 iun 2010, 19:51:33
MONA MONA MONA !!!! JAF SI TEROARE E NUMELE TAU !! DACA AR STI DL FLUTUR MACAR JUMATE CIT FACI TU ACOLO....VAI VAI VAI Cred ca ti-ar da un sut in c.u.r.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei