Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Adoptarea punctului de pensie în forma Guvernului nu va duce la îngheţarea pensiilor

Miercuri, 2 Iunie 2010 (20:23:52)

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri seară, la Parlament, că adoptarea punctului de pensie în forma Guvernului nu înseamnă că pensile vor fi îngheţate până în 2012, precizând că vor fi adoptate ulterior normele de aplicare a noului sistem de calcul.

Întrebat dacă forma articolului 102 adoptată miercuri de Comisie înseamnă pe înţelesul tuturor că pensile vor fi îngheţate în 2011 la valoarea 732,8 lei, ministrul muncii a replicat: "Nu vor fi îngheţate".

"Pensile vor începe să funcţioneze din 1 ianuarie 2011 pe acest nou sistem de mod de calcul a valorii punctului, cu inflaţia şi cu 50% din valoarea reală a pensiilor. Sigur, acel 732 de care spuneţi este punctul de plecare a acestui sistem, care este actuala valoare a punctului, sigur cea care nu este scăzută prin asumare acum", a spus Mihai Şeitan.

La întrebarea privind aplicarea recalculării prevăzute la alineatul 2 al articolului 102 din Legea sistemului unitar de pensii începând cu 2012 după adoptarea legii bugetului în anul 2011, când intră în vigoare legea, ministrul PDL a precizat că "o să apară normele care o să arate exact de când începe aplicarea".

La remarca că Legea bugetului se adoptă de obicei la sfârşitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, Mihai Şeitan a precizat că se doreşte adoptarea Legii pensiilor pentru că este un angajament luat faţă de FMI, dar şi pentru ca guvernanţii să poată creiona bugetul pentru 2011 în funcţie de noile reglementări.

"Tocmai de aceea ne dorim ca acest proiect de lege să intre în vigoare până la terminarea sesiunii, din două motive: odată că este o condiţionalitate clară cu împrumutul instituţiilor internaţionale, obţinerea acestei legi de pensii în sistemul pe care l-am creat, şi al doilea să avem proiectul de lege pe care să putem să facem normele, că sunt foarte multe norme de făcut şi foarte multe elemente de detaliat. Gândiţi-vă că sunt instituţii foarte multe care trebuie să schimbe sisteme, softuri etc, şi să putem să creionăm bugetul pe anul viitor şi bugetul multianual care urmează să-l avem în continuare pe baza acestui proiect de lege", a spus Şeitan.

Întrebat din ce moment se aplică majorările la pensii, dacă legea intră în vigoare în ianuarie 2011, Mihai Şeitan a replicat: "Calculul valorii de punct se aplică anual de la 1 ianuarie, el o să intre în vigoare de la 1 ianuarie".

"Vom stabili norme ca acea valoare a punctului în ce perioadă urmează să fie crescută. Acum aşa cum e prevăzut în lege valoarea acea a punctului intră la 1 ianuarie în vigoare", a conchis ministrul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Adoptarea punctului de pensie în forma Guvernului nu va duce la îngheţarea pensiilor.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Adoptarea punctului de pensie în forma Guvernului nu va duce la îngheţarea pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei