Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

Greva dascălilor se sparge în tot mai multe şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

De la o zi la alta, tot mai mulţi dascăli din judeţ aleg să iasă din grevă şi să reia cursurile. Dacă unii profesori nu au fost de acord chiar de la început să intre în grevă, alţii au protestat câteva ore, iar alţii au renunţat la grevă după o zi.

Potrivit liderilor de sindicat din Suceava, în cea de-a doua zi de grevă generală, numărul şcolilor în care activitatea didactică a fost în continuare întreruptă a scăzut faţă de ziua precedentă.

„Astăzi (n.r. - ieri), avem 27 de unităţi de învăţământ care au ieşit din grevă, dar mai sunt şi şcoli care nu au făcut grevă în prima zi, iar azi (n.r. -  ieri) au anunţat că încep protestele. Un exemplu în acest sens este zona Fălticeni, unde două şcoli au intrat în grevă şi patru şcoli au ieşit din grevă”, a declarat Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

Cernica a mai precizat că din cele 176 de şcoli afiliate sindicatului pe care îl reprezintă, în 27 de unităţi ieri nu s-a mai făcut grevă.

„Chiar şi aşa, este grevă generală pe termen nelimitat şi continuăm protestele. Sunt şcoli care au ales să rămână în grevă, iar acestea rămân închise şi mâine (n.r. -  azi).

Şi profesorii din Sindicatul „Bucovina - Rădăuţi” aleg să iasă din grevă, iar numărul unităţilor şcolare închise este în scădere. Astfel, toate unităţile de învăţământ preşcolar din zona Rădăuţi şi-au reluat activitatea şi zilnic, alte şcoli generale anunţă că ies din grevă.

Potrivit situaţiei întocmite de Inspectoratul Şcolar Suceava, luni, la ora 17:00, 51% dintre cadrele didactice din judeţ erau în grevă. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest procent va suferi diminuări. „Am primit o notificare de la Sindicatul „Bucovina – Rădăuţi” prin care ne anunţă că toate grădiniţele încetează greva, deci procentul va scădea”, a declarat Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva dascălilor se sparge în tot mai multe şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Greva dascălilor se sparge în tot mai multe şcoli din judeţ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UNITATE trimis de
( 2 iun 2010, 12:08:23
Ar trebui sa ramanem uniti, pe baricade si sa nu dam inapoi;ne dam cu tifla in cap singuri.vrem respect?sa dovedim ca-l meritam.
Felicitari celor de la Eminescu, de la Humor care au luat atitudine.

rusine spargatorilor de greva, slugi umile
2.   PT. CERNICA trimis de
( 2 iun 2010, 12:11:17
DE ce profesorii nu sunt invitati sa participe la mitingul de vineri?de ce nu ne mobilizam si noi?ale cui interese le serviti domnule Cernica? luati salariu din cotizatia noastra ...................sau .................a dat cineva mai mult?Rusine sa va fie !!!!daca mai aveti macar o urma de onoare ar trebui sa va dati demisia!!!!

2.1  RE: PT. CERNICA trimis de
( 2 iun 2010, 14:16:04
in al doilea comentariu parca esti alt om, minicoup.! ai realizat in fine din a carui cauza nu avem noi ''dascalii'' demnitate.. Un sindicat care nu a luptat pentru noi si care in ultimii ani a servit interesele conducerii tarii, care nu a reusit sa faca pt noi nimic din ce trebuia.. ( vezi drepturi banesti castig. de noi in instanta, vezi tichete cadou cuvenite prin lege dar care nu ajung la noi)cum ma poate convinge pe mine care sunt si eu un om cultivat, citit, capabil sa aiba o perspectiva cu privire la ce se va intampla cu astia la putere- cel putin in viitorul apropiat, repet cum sa ma convinga astia pe mine sa intru in greva si sa pierd astfel si mai multi bani decat ce a ''promis'' guvernul? Stiu ca reprezentantii nostri de la sindicat nu sunt capabili sa lupte pentru noi... greva nu e singura forma de lupta sindicala.. au fost la miting la Bucuresti - cei care ne reprezinta. si au dansat... nu au cerut si obtinut nimic. iar eu sa stau 2 sapt in greva si sa obtin minus 50 %?
2.2  RE: PT. CERNICA trimis de
( 2 iun 2010, 15:40:56
Merg si profesorii la miting!
Noua ni s-a comunicat astazi, deci mergem!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei