Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tir încrucişat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ne găsimîntr-un fel de no man’s land, şi nu numai în fotbal. Tot felul de ştiri şuieră pe deasupra noastră, nici nu mai ştim care-i de bine şi care lansată de inamic. Zvonurile se împrăştie şi ele ca şrapnelele, după care victimele sunt disecate pe viu de tot felul de sanitari de serviciu. Se folosesc arme neconvenţionale, ca Jabulani – racheta de la supermarket. Meciul cu Ucraina s-a vrut foc de baraj şi s-a obţinut foc de artificii. Ne-am retras sau nu până în lumea a treia, cum zice general-junior Lucescu? Suntem ceea ce credem că suntem. Am luptat pe terenul lor şi am pierdut pe erori de tactică. Dacă luptam pe teren neutru, în Insula Şerpilor, le-arătam noi! Deocamdată ne-am retras în munţi, cu ai noştri de data asta. Pregătim lupta la baionetă cu partizanul Pandev, cel care, aflăm de la serviciile de informaţii televizate, face ca taurul când vede roşu, galben şi albastru pe steag!

Pe harta mare a fotbalului, ne pierdem în multitudinea de combatanţi, aflaţi în luptă fiecare cu cine nimereşte. Ăia cu muniţie limitată organizează adevărate ambuscade. Frontul cedează unde nu te aştepţi. Partizanii sârbi nu mai sunt ce erau odată, se lasă căsăpiţi de nişte aborigeni. Iar japonezii ies la înaintare cu tradiţionalul seppuku. Francezii nu mai găsesc înţelegere nici în colonii. Nemţii, tot nemţi, au intrat cu panzerele în unguri şi se pregătesc de invazia Africii, pe urmele şi cu rezultatele lui Rommel. Învăţând din istoria războaielor cu maurii, spaniolii nu se lasă cotropiţi de arabi. Americanii, ca ai noştri la Plevna, întorc soarta bătăliei cu turcii! El comandante Che Maradona îşi izolează trupa de şoc în buncăr. Teoreticienii brazilieni fac practică pe bani grei cu neechipaţii din Zimbabwe. Exerciţii de tragere, din toate poziţiile.

Până la lupta cea mare a mai rămas o săptămână. Hai România! Neutralitatea e ca tăcerea (lui Chivu). De aur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tir încrucişat.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tir încrucişat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei