Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

Serviciile din Primăria Suceava, paralizate mâine de greva generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de funcţionari publici şi personal contractual din Primăria Suceava vor intra mâine în grevă generală, blocând total activităţi precum eliberarea de acte ori încasarea taxelor şi impozitelor, în semn de protest faţă de diminuarea drastică a salariilor şi intenţiile de disponibilizare de personal.

Practic, sucevenii care vor veni să îşi rezolve diferite probleme, de la obţinerea unei simple adeverinţe, plata unei taxe de timbru, eliberarea unor certificate de naştere, programarea unei căsătorii sau plata unor taxe şi impozite, vor face un drum degeaba, pentru că Primăria Suceava va fi ca şi închisă.

Angajaţii vor veni la serviciu, dar nu îşi vor mai îndeplini atribuţiile de muncă.

Singura excepţie este la serviciul Evidenţa Populaţiei, unde vor fi eliberate certificate de deces.

Acţiunea sindicaliştilor din Primăria Suceava se înscrie într-un protest organizat la nivel naţional, după ce deciziile Guvernului au dus întâi la îngheţarea salariilor, apoi la diminuarea lor drastică, prin eliminarea sporurilor şi a altor stimulente băneşti, iar acum se intenţionează reducerea numărului de salariaţi din instituţii, pentru a fi făcute economii la bugetul de stat.

“Nu cerem nimic în plus, doar ceea ce ni s-a luat. Vrem să revenim la veniturile din decembrie 2009 şi să nu fie făcute reduceri de personal. Eliminarea sporurilor a însemnat pentru mulţi reducerea veniturilor salariale cu 45%. Nu e corect să pleci acasă cu 500 de lei după o lună de muncă, în vreme ce şi şomajul e mai mare decât un salariu la persoane cu studii superioare. Vrem să ni se asigure un salariu decent”, a declarat liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Suceava, Dorina Badea.

Listele cu participanţii la greva generală circulau ieri prin Primăria Suceava, pentru a fi semnate, în vreme ce intenţiile sindicaliştilor i-au fost anunţate şi primarului Ion Lungu, care a spus că le va respecta acest drept, câtă vreme sunt respectate toate condiţiile legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile din Primăria Suceava, paralizate mâine de greva generală.
 Vizualizări articol: 1749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Serviciile din Primăria Suceava, paralizate mâine de greva generală4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ar trebui sa disponibilizeze 30% din peronal trimis de
( 4 mai 2010, 11:20:00
Desigur nu pe cei care mai fac ceva treaba ci pe cei care stau degeaba. Sunt birouri unde in urma cu 3 ani erau 3 functionari si treaba mergea iar acum sunt 7 sau 8 si se mai plang ca e mult de lucrul, normal daca din cei 7-8 doar 2 fac treaba. Disponibilizari in masa se fac numai al Termica dar la Primarie unde ajugi doar cu Pile nu se pot face? dati afara toti nesimtitii din birourile primariei care nu fac nimic.

NU AM NIMIC IMPOTRIVA CELOR CARE LUCREAZA CU ADEVARAT ACOLO. (din pacate sunt doar 50-60 % din numarul total de angajati)
2.   EFICIENTA trimis de
( 4 mai 2010, 15:39:56
Oricum serviciile din primarie erau aproape paralizate.Pe cand un sondaj efectuat pe cetatenii care ies din primarie referitor la calitatea serviciilor oferite de functionarii publici?De aproape doi ani e criza iar in sistemul bugetar nu s-au facut mari disponibilizari.Dezavantajati sunt cei competenti care accepta diminuarea de salar in loc sa sustina disponibilizarile pe baza de competente si profesionalism.Nu se mai poate sustine un sistem piramidal pe baza de pile si cunostinte cu bani de la buget,in conditiile in care sectorul privat,unicul care contribuie cu adevarat la buget este puternic lovit de criza.Dragi functionari,incercati un job si in sectorul privat daca tot va laudati ca aveti studii si competente...
2.1  RE: EFICIENTA trimis de
( 4 mai 2010, 16:15:27
nu cred ca vre-un functionar ar rezista mai mult de 3 luni in sectorul privat. (unde clientul trebuei respectat nu ignorat) Desigur cand stai in spatele unui birou si nu faci nimic (poate mergi si pe teren de la 13-14, terenul fiind acasa) nu iti convine sa pleci la privat unde lucrezi de la 7 la 17 poate 18 pentru 2-3 milioane in plus dar fara spagi si fara "atentii" de sarbatori
2.2  RE: EFICIENTA trimis de
( 4 mai 2010, 16:35:55
Nu se poate sustine?Fii serios,la noi se poate si inca din plin!Pe cand vor aparea si la noi birouri unice de unde sa iti poti ridica orice document ai nevoie fara sa alergi ca un catar prin 30 de birouri si sa lingi mana la 50 de doamne,sa iei privirea nr 6--de caine batut,sa te umilesti,sa fii presul oricui te priveste de dincolo de birou,cu speranta ca poate iesi de acolo si cu semnatura care iti trebuie?Pe cand vom avea la primarie un partener de dialog coerent,pe internet chiar,in care audientele sa se poarte in ambele sensuri,adica sa mi se raspunda concret la intrebarile de utilitate publica,pentru ca toti acei oameni din primarie sunt platiti de noi si trebuie sa fie la dispozitia noastra,nu noi la dispozitia lor.Problema noastra este ca nu stim ca avem si drepturi,nu doar obligatii fata de autoritati!Daca s-ar efectua niste sondaje absolut normale in care sa se ceara parerea cetatenilor veti vedea ca oamenii stiu ce vor,dar nu exista interes sa se afle realitatea.Am dreptate?
3.   Cea mai mare tampenie trimis de
( 4 mai 2010, 19:27:19
Am fost saptamana trecuta la primarie sa platesc o taxa,la ora 13.50.Din cele 3 ghisee carear fii trebuit sa incaseze,doua erau deja inchise,pe motiv ca isi faceau monetarul,iar la al treilea se formase o coada de 5 persoane.Cand am ajuns in fata casierei,mi-a arat ceasul,era 14.02,si mi-a spus sa vin a doua zi caci s-a terminat progamul.Mentionez ca in spatele meu mai rerau 3 persoane,am plecat cu totii cu coada intre picioare.Primaria Suceava se plange ca nu are incasari,de ce casieria nu are un program cat de cat normal?...De la ora 14 nu mai sunt relatii cu publicul in primarie,vi se pare normal?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei