Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: În urmă cu 2 săptămâni FMI spunea că nu trebuie majorate impozitele, ceva nu e în regulă

Marţi, 4 Mai 2010 (17:43:52)

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că ceva nu este în regulă în privinţa solicitării FMI de a fi majorate cota unică şi TVA, menţionând că, probabil, Fondul Monetar a apelat la soluţia de avarie din cauza prestaţiei Guvernului.

"FMI în urmă cu două săptămâni spunea că nu e bine să majorăm impozitele, iar acum spune că trebuie să le majorăm, deci ceva nu e în regulă", a susţinut Varujan Vosganian.

Liderul liberal a precizat că situaţia dramatică a unor ţări europene, precum Ungaria sau Grecia, a început prin faptul că guvernele nu au informat în timp real în legătură cu situaţia economică, precizând că Guvernul este în afara realităţii şi caută tot timpul să creeze o imagine falsă.

"La începutul lunii aprilie noi am aflat de la Guvern că s-a încadrat în ţinta de deficit, ceea ce era o ştire relativ triumfalistă. La sfârşitul lunii aprilie, când am văzut situaţia bugetară, mi-am dat seama că de fapt e o iluzie şi că situaţia este dramatică. Deci, Guvernul e în afara realităţii, caută tot timpul să edulcoreze cifrele pentru a da o imagine falsă", a spus Vosganian.

El a menţionat că, după cum merge execuţia bugetară, există trei variante: forţarea datoriei publice şi a deficitului, majorarea impozitelor, renunţarea la acest Guvern.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL a menţionat că Fondul Monetar nu cere nimic, dar probabil a apelat la soluţia de avarie, având în vedere că Guvernul Boc nu a venit cu nicio alternativă.

"FMI nu cere nimic. Cere soluţii de încadrare în deficit şi, probabil că în faţa incapacităţii guvernului de a veni cu soluţii reale, FMI le-a spus guvernanţilor: «Dacă nu sunteţi în stare de nimic altceva, singura formulă de avarie e creşterea impozitelor». Deci, probabil că FMI a invocat soluţia de avarie în faţa incapacităţii guvernului de a propune orice altceva", a spus Vosganian.

În privinţa faptului că sursele guvernamentale au invocat ideea că FMI ar fi refuzat orice altă alternativă pentru micşorarea deficitului, Vosganian a replicat: "Guvernul să nu dea vina pe FMI".

FMI a cerut Guvernului mărirea cu 4 procente a cotei unice şi cu 5 procente a TVA, astfel încât România să ajungă la ţinta de deficit bugetar convenită în acordul cu Fondul, scrie Gândul.

Surse guvernamentale au declarat pentru Gândul că Fondul propune o cotă unică de 20 la sută şi o TVA de 24 la sută.

"Reprezentanţii FMI sunt foarte inflexibili şi nu vor să accepte nicio altă soluţie pentru scăderea deficitului. Nu mai au încredere în nicio altă măsură care le-a fost propusă la negocieri. Vor să crească şi cota unică şi TVA începând de mâine, nu de anul viitor", au spus sursele citate, potrivit "Gândul".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: În urmă cu 2 săptămâni FMI spunea că nu trebuie majorate impozitele, ceva nu e în regulă.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: În urmă cu 2 săptămâni FMI spunea că nu trebuie majorate impozitele, ceva nu e în regulă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei