Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tensiuni

Rîmbu şi-a ridicat în cap doctorii din Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii care lucrează în Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor acorda consultaţii în ambulatoriul spitalului, renunţând astfel la consultaţiile decontate de Casa Asigurărilor de Sănătate la cabinetele lor individuale. Alegerea nu a fost făcută de bună-voie, ci după ce managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Râmbu, le-a oferit doctorilor două alternative: ori prestează în ambulatoriu şi rămân în spital, ori pleacă de tot. Managerul şi-a susţinut „oferta” cu legislaţia, care spune că medicii sunt obligaţi să lucreze şapte ore în program continuu sau discontinuu, scoţând în faţă prima prevedere adoptată de legiuitor. Modificarea contractului-cadru şi a normelor de contractare a serviciilor medicale cu Casa Asigurărilor de Sănătate nu mai permite doctorilor decât un singur contract pe ambulatoriu, astfel încât la cabinetele lor individuale mai pot oferi acum servicii doar contra-cost. Rîmbu a declarat că pe el, în calitate de manager, îl interesează în primul rând spitalul, cu atât mai mult cu cât instituţia a demarat un proiect de modernizare a ambulatoriului propriu cu finanţare europeană.

„Nu facem ambulatoriu la spital pe post de muzeu, să nu aibă cine lucra. Prima datorie a medicilor este faţă de spitalul la care sunt angajaţi, cine nu înţelege asta să plece cu totul. Ambulatoriul aduce spitalului un miliard de lei vechi pe lună, bani cu care cumpărăm materiale sanitare şi, mai ales în condiţii de criză economică, nu ne permitem să-i pierdem”, a afirmat Vasile Rîmbu.

Această poziţie a stârnit nemulţumiri în rândul doctorilor, dar până la urmă au semnat toţi, cu o singură excepţie, un medic ORL-ist care a motivat că a făcut prea multe investiţii în cabinetul individual pentru a-şi permite să piardă contractul cu CAS. Cel mai greu s-au lăsat convinşi o parte dintre medicii de la cardiologie.

 

Doctorii sunt controlaţi dacă stau la program continuu, după orarul 8.00-15.00

Pe lângă consultaţiile obligatorii în ambulatoriu, medicii au mai primit de la conducere o pilulă amară: respectarea cu stricteţe a programului de spital 8.00-15.00, cu verificări inopinate din partea unei comisii special constituite şi chemarea de urgenţă înapoi la lucru, dacă au plecat mai devreme.

„La două după-amiază nu mai era picior de doctor prin secţii, unii aveau program în altă parte de la ora 13.00 sau 14.00. M-am întrebat şi eu, cum să ai program de la 14.00, dacă tu, doctor, la ora 14.00 ar trebui să fii în spital?! Dacă nu le convine, n-au decât să plece în altă parte, dar să ştiţi că din 1990 doar trei-patru doctori au plecat definitiv din spital”, a mai spus Vasile Rîmbu.

 Noile reglementări, chiar dacă au fost înghiţite cu noduri de mulţi medici, au fost date de conducere cu speranţa că astfel personalul medical va fi mai legat de spital şi mai interesat de calitatea serviciilor oferite pacienţilor, astfel încât să crească atractivitatea spitalului şi să se oprească migraţia sucevenilor bolnavi către centrele universitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu şi-a ridicat în cap doctorii din Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Rîmbu şi-a ridicat în cap doctorii din Spitalul de Urgenţă Suceava4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Excelent trimis de
( 4 mai 2010, 19:06:25
Nu sunt fan RAMBU , dar aici sunt 1000(o mie) % deacord cu el . Multi doctori nu te opereaza daca nu ai trecut pe la cabinetul privat si ai achitit TAXA DE SMECHER (BIAT DESPETET)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei