Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Întrebări fără răspuns

Vasile Hriţcu despre fotografia ucraineanului: „Nu-l cunosc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Hriţcu, bărbatul care şi-a găsit fiica şi soţia împuşcate în cap în propria casă, spune că nu l-a văzut niciodată pe Leonid Zaporojeţ, principalul suspect al dublului asasinat.

„Nu-l cunosc. Pozele astea le văd pentru prima dată în viaţa mea. Portretul robot seamănă destul de bine cu fotografiile şi cu ceea ce mi-au spus vecinii că au văzut”, a precizat Vasile Hriţcu, după ce a citit cotidianul „Monitorul de Suceava”. Bărbatul a adăugat că fotografiile cu individul care cel mai probabil a apăsat pe trăgaci şi i-a luat două dintre cele mai dragi fiinţe nu i-au fost arătate niciodată de poliţişti.

După două luni şi jumătate de când le-a găsit pe Raluca, fiica de 6 anişori, şi pe Carmen, soţia sa în vârstă de 39 de ani, într-o baltă de sânge în apartamentul din Siret, Vasile Hriţcu trăieşte mereu cu gândul la ziua de 17 februarie.

„Vreau să merg la Cernăuţi, la proces. Vreau să-l văd şi să-l întreb cum, pentru ce şi mai ales de ce ele. Astea-s întrebările care mă macină şi nu-mi dau pace. Eu cred că până la urmă Bunul Dumnezeu va scoate la iveală tot adevărul”, s-a confesat bărbatul.

 

Trece rar pe la apartamentul unde s-a petrecut dublul asasinat

Pentru a nu trăi coşmarul imaginilor din după-amiaza zilei de 17 februarie, Vasile Hriţcu şi fiul său în vârstă de 15 ani s-au mutat de la apartamentul de pe strada Laţcu Vodă.

„Merg acolo mai rar, doar când e nevoie să ud florile, să aerisesc camerele. Mi-e greu să intru acolo, când ştiu ce s-a întâmplat. Nici nu vreau să vând casa, pentru că am un copil de crescut şi am nişte responsabilităţi”, a adăugat Vasile Hriţcu.

Şi pentru fiul său amintirile sunt grele. O spune chiar tatăl său. „O văd pe chipul său. E un copil cuminte, joacă fotbal, merge la antrenamente şi o să fiu mereu lângă el”, este mesajul lui Vasile Hriţcu.

 

Posibilul criminal, închis la Cernăuţi

În timp ce la Siret viaţa îşi continuă cursul, principalul suspect este închis în beciurile Miliţiei din Cernăuţi. Leonid Zaporojeţ, de 51 de ani, a fost arestat acum câteva săptămâni pentru deţinere de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şirul faptelor comise de acesta de-a lungul timpului este mult mai lung. Ucraineanul nu a recunoscut nici un moment că ar fi autorul dublului asasinat de la Siret, deşi probele ADN de pe tubul unui cartuş găsit în apartamentul familiei Hriţcu, dar şi alte date ale anchetei, îl incriminează direct.

De altfel, Zaporojeţ a fost prins la Suceava după două zile de la comiterea faptei, având asupra sa 3.000 de euro. Asta în condiţiile în care le declarase poliţiştilor că a intrat ilegal în România şi a fost dat jos pentru că nu avea bani să achite călătoria până în Italia, acolo unde intenţiona să ajungă. Leonid Zaporojeţ a fost prins într-un hotel din cartierul Burdujeni, iar poliţiştii suceveni au fost nevoiţi să-l expulzeze câteva ore mai târziu pentru că bărbatul intrase în România fără viză, încălcând astfel legislaţia privind traversarea frontierei de stat. Deocamdată nu s-a stabilit cu certitudine care a fost mobilul crimei, dar se pare că la mijloc ar fi vorba de un jaf. După ce le-a împuşcat în cap de Raluca şi Carmen Hriţcu, ucraineanul a furat din casă 14.000 de euro şi 2.000 de dolari SUA, bani pe care i-a împărţit cu complicele său, un anume Rezvan B., de 28 de ani, un alt cetăţean din Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Hriţcu despre fotografia ucraineanului: „Nu-l cunosc”.
 Vizualizări articol: 3844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Vasile Hriţcu despre fotografia ucraineanului: „Nu-l cunosc”3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi trimis de
( 4 mai 2010, 19:04:10
MINTE , ori a fost amentintat cu moartea ori a fost platit sa ingroape tot .
2.   No name trimis de
( 4 mai 2010, 19:20:36
daca nici nu stii despre ce e vorba mai bn taci *ofticosul*

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei