Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Început de Florar

Muzeul Satului Bucovinean şi-a deschis porţile pentru sezonul de vizitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei şi-a deschis duminică porţile pentru sezonul estival de vizitare.

 

Gospodării şi instalaţii tehnice reamplasate şi reconstruite

Muzeul în aer liber, care s-a înfiripat în anii ’80 (dar care abia după 1990 s-a constituit ca obiectiv muzeal de sine stătător), şi-a sporit permanent zestrea cu gospodării şi instalaţii tehnice, reamplasate, reconstruite şi valorizate ca repere de arhitectură populară.

Expoziţia în aer liber, concepută ca aşezare tradiţională bucovineană, va cuprinde, în forma finală, circa 80 de obiective arhitectonice (biserică, şcoală, gospodării ţărăneşti, cârciumă, ateliere meşteşugăreşti, instalaţii tehnice).

În prezent, publicul poate vizita o serie de case şi gospodării ţărăneşti: Casa Dorna Candreni - de la sfârşitul sec. al XVIII -lea, Casa Roşu, Crâşma lui Moş Iordache (Crâşma din Şaru Dornei, care datează din prima jumătate a sec. al XX -lea - amenajată pentru consum public, unde vizitatorii pot comanda mâncăruri şi băuturi tradiţionale), Casa Ostra - din a doua jumătate a sec. al XVIII - lea, casă monumentală prin proporţii şi dimensiuni, Gospodăria Straja - alcătuită din casă de locuit, grajd şi celar, casele Cacica, Volovăţ, Vicov, Câmpulung Moldovenesc, Holohoşca-Sadova, Pârteştii de Jos şi gospodăriile Rădăşeni şi Mănăstirea Humorului sau Moara cu roată hidraulică (instalată pe un mic curs de apă, cu iaz, cea mai mare moară din zona Humorului), Atelierul de olărit de la Marginea, Fierăria, celarele din Moldoviţa şi Câmpulung, precum şi alte câteva obiective, precum Casa şi grajdul din Bilca, Casa Breaza, Casa cu bucătăria şi grajdul Raşca.

 

Noi preţuri pentru biletele de intrare

Duminică după-amiază, începând cu ora 16:00, pe scena amenajată în incinta Muzeului Satului Bucovinean au evoluat, într-un scurt spectacol folcloric, interpreţii Viorica Drăgoi Duceac, Roxana Sava, Gabriela Crăciunescu, Diana Alexa şi Florin Costan.

Pentru vizitarea Muzeul Satului Bucovinean s-au stabilit noi preţuri pentru biletele de intrare.

Astfel, pentru adulţi şi studenţi intrarea costă şase lei, pentru pensionari trei lei, iar pentru copii şi elevi 1,5 lei. Se percep totodată taxe de filmare (zece lei) şi foto (cinci lei).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Satului Bucovinean şi-a deschis porţile pentru sezonul de vizitare.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Muzeul Satului Bucovinean şi-a deschis porţile pentru sezonul de vizitare3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei