Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sistem nou

Şoferii vor putea să doteze maşinile cu un dispozitiv de apelare automată a 112 în caz de accident

Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, va semna, astăzi, la Bruxelles, un memorandum prin care proprietarii de autovehicule pot opta pentru introducerea unui dispozitiv la bordul maşinii care va apela automat numărul de urgenţă 112 în caz de accident rutier, a anunţat instituţia.

"Pe 4 mai, la Bruxelles, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale semnează Memorandumul de Înţelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor. România susţine sistemul eCall, care urmăreşte reducerea numărului victimelor din accidentele rutiere, având în vedere că ţara noastră se regăseşte pe primele locuri din UE ca număr de accidente rutiere mortale", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit ministerului, România este invitată să facă parte din grupul de 15 state care va implementa faza pilot a sistemului eCall în Europa. Comisia Europeană susține financiar programul pilot și campania de creștere a notorietății prin Programul de Competitivitate și Inovație.

La aceeaşi dată vor mai semna memorandumul Malta, Polonia, Belgia, Danemarca şi Luxemburg.

În cazul unui accident grav, autoturismele echipate cu eCall din orice ţară europeană apelează automat 112 pentru a contacta cel mai apropiat centru de intervenţie.

Prin intermediul apelului sunt furnizate informaţii de bază despre accident, inclusiv zona exactă a acestuia, chiar dacă nici un pasager nu este capabil să comunice.

Disponibilitatea informaţiilor referitoare la locaţie reduce timpul necesar intervenţiei serviciilor de salvare cu 50% în zonele rurale şi cu 40% în cele urbane.

"Conform estimărilor, ar fi astfel salvate anual în Europa până la 2.500 de vieţi. În plus, eCall va reduce numărul blocajelor rutiere şi accidentelor secundare", se precizează în comunicat.

În faza pilot, eCall va fi implementat în 15 state.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale şi tehnologiei informaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii vor putea să doteze maşinile cu un dispozitiv de apelare automată a 112 în caz de accident.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şoferii vor putea să doteze maşinile cu un dispozitiv de apelare automată a 112 în caz de accident5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da... trimis de
( 4 mai 2010, 11:08:16
e mai simplu asa decat de facut o autostrada?happy
2.   Sa se puna bariere la trecerile de pietoni! trimis de
( 4 mai 2010, 14:18:44
Sunt din ce in ce mai rari soferii, cu bun simt, cu rabdare, la trecerea pentru pietoni, Stau unii si asteapta civilizat, de-ti vine sa-i saluti, sa-i multumesti ca sunt civilizati...
Incolo, fel de fel de golani trec ca vintul, si mai nou, femeile, nici ele, nu mai au rabdare...
Sa se puna bariere la trecerile de pietoni!
3.   Ok. trimis de
( 4 mai 2010, 15:19:35
Dar de unde stie eCall daca accidentul e grav sau nu? De unde stie cate victime sunt in accident? In afara de locatie, ce alte date mai poate da eCall? Ca la cate tamponari au loc in tara, o sa stea echipajele mai mult in strada cautand accidente!

@LAATU (off-topic bineinteles): Stiu eu vreo cateva treceri de pietoni in oras, unde barierele tale ar sta numai coborate, fiindca nici unii pietoni nu-s un monument de rabdare si bun simt (vezi trecerea de la Policlinica, de la Spital, si cred ca mai gasesti si prin Burdujeni vreo doua). P.S. Poate femeile se grabesc la cratitele la care le trimiteti voi de fiecare data cand le vedeti conducandhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei