Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare

Elevii de clasa a VIII-a încep azi examenele naţionale pentru admiterea la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 8.300 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava vor susţine astăzi prima probă din cadrul evaluării sumative, testare care înlocuieşte în acest an tezele cu subiect unic pe care le susţineau elevii.

Astăzi are loc testarea elevilor la limba şi literatura română, urmând ca pe 12 mai elevii de clasa a VIII-a să dea examen la matematică. Elevii susţin evaluările în şcoala în care învaţă, cu profesorii de la clasă, metodologia fiind aceeaşi ca cea a tezelor cu subiect unic.

Notele obţinute la evaluarea sumativă la limba română şi matematică contează în proporţie de 25% la media finală, pe baza căreia se va face admiterea la liceu din luna iulie. Alte 25 de procente din medie sunt notele obţinute la tezele cu subiect unic pe care elevii le-au susţinut în clasa a VII-a, iar restul de 50% reprezintă media generală a claselor de gimnaziu.

Modul în care se realizează atât evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, cât şi formulele de calcul a mediei de admitere la liceu au fost schimbate în toamna anului trecut de către Ministerul Educaţiei.

La proba de astăzi, elevii de clasa a opta vor avea un subiect structurat în două părţi. În prima parte elevii vor avea de rezolvat un subiect pe marginea unui fragment dintr-un text literar studiat la clasă, iar a doua parte a subiectului va fi un text nonliterar – articol de ziar, revistă, text publicitar, anunţ, text la prima vedere. Noutatea evaluării sumative o reprezintă faptul că elevii se vor confrunta cu un text la prima vedere, iar ei, în scris, vor trebui să arate că au înţeles mesajul textului şi cine este subiectul acţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii de clasa a VIII-a încep azi examenele naţionale pentru admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii de clasa a VIII-a încep azi examenele naţionale pentru admiterea la liceu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei