Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 25-31 martie

Joi, 25 martie

Expoziţie de pictură religioasă, la City Gallery

Shopping City Suceava vă invită să vizitaţi expoziţia de pictură religioasă “Sufletul icoanei”, găzduită de binecunoscuta galerie din incinta centrului comercial „City Gallery”, ce va fi deschisă până pe 12 aprilie.

Pictori iconari de renume - Roxana Bliorţu, Rodica Bucşa, Emil Burlacu, Emilia Burlacu-Gusbeth, Iulian Dziubinski, Nicolae Marcu, Livia Ţebrean, Constantin Ungureanu, Gianina Vatamanu, Simona Mara, Anca şi Ovidiu Galan - s-au reunit pentru a expune icoane realizate în spiritul tradiţiei ortodoxe şi compoziţii cu temă religioasă.

 

Festivalul “Basarabia”, Suceava 2010

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), în colaborare cu Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, organizează, în intervalul 25-28 martie a.c., cea de-a III-a a ediţie a Festivalului “Basarabia”, manifestare care marchează în acest an împlinirea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Astăzi, la ora 10:00 - Expoziţie de fotografie „Basarabia Pitorească”, autor Alecu Reniţă, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Corpul A;

 

Filmul “Arrividerci”, la Suceava

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) prezintă astăzi, la ora 17:00, în sala Auditoriumului „Joseph Schmidt”, (Universitatea “Ştefan cel Mare”, Corpul F), în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului „Basarabia”, proiecţia cinematografică  „Arrividerci”, invitat special regizorul Valeriu Jereghi. Intrarea 2 lei.

 

Târgul de Paşte - artizani şi meşteri populari autentici

La ora 16:00, în Piaţa 22 Decembrie din centrul municipiului Suceava se deschide Târgul de Paşte, manifestare la care au fost invitaţi să participe circa 80 de meşteri populari din judeţ şi din ţară, care vor prezenta produse specifice momentului pascal, de la ouă încondeiate, la împletituri din nuiele.

 

Expoziţia de pictură Iosif Iser 

La ora 17:00, în saloanele Muzeului de Istorie va fi vernisată expoziţia de pictură Iosif Iser, expoziţie în care vor fi etalate 39 de lucrări care provin atât din muzee, cât şi din câteva colecţii particulare. Expoziţia, care este realizată cu colaborarea Comunităţii Evreilor din Suceava, va fi prezentată de criticul de artă ieşean Valentin Ciucă.

 

Concert pascal susţinut de Grigore Leşe

La ora 19:00, la Catedrala Catolică va avea loc concertul pascal susţinut de Grigore Leşe, concert care este dedicat şi memoriei preotului Ştefan Babiaş, fostul decan romano-catolic de Bucovina decedat cu câteva zile în urmă.

Grigore Leşe va interpreta piese folclorice la fluier, dobă, toacă, voce, acompaniat de Doina Lavric (voce, cobză), Zamfira Mureşan (voce) şi Gruia Stoia (orgă).

 

Tombolă Aniversară, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava sărbătoreşte doi ani. În perioada 22 martie – 17 aprilie,  toţi cei care îşi fac cumpărăturile din magazinele din cadrul parcului comercial pot participa la Tombola Aniversară. Săptămânal vor fi acordate vouchere de cumpărături de 200 lei, pe 2 aprilie – premiu special de Paşte – un voucher în valoare de 2.000 lei, iar marele premiu al tombolei va fi acordat pe 17 aprilie şi constă în „2 Ani de cumpărături gratuite în Shopping City Suceava” (acordat sub forma de vouchere în valoare de 200 lei pe lună, timp de 24 de luni).

 

 

Vineri, 26 martie

„Fereastră spre cer”

O expoziţie de icoane bizantine pe lemn va putea fi admirată începând cu ora 15:00. La etajul Iulius Mall, lângă food court, elevii Şcolii nr. 4 Suceava expun truda lor, icoane reunite sub genericul “Fereastră spre cer”. Elevii, îndrumaţi de profesorii Geanina şi Traian Chilimon, se află la prima lor expoziţie colectivă.

 

Pelerinaj în spaţiul sacru bucovinean

Consiliul Judeţean Suceava şi Complexul Muzeal Bucovina organizează la ora 14:00, evenimentul lansării volumului „Pelerinaj în spaţiul sacru bucovinean”, semnat de pr. Gabriel Herea. Cartea, apărută în acest an la Editura „Patmos” din Cluj-Napoca, este, aşa cum scrie prof. univ. dr. Tereza Sinigalia în textul introductiv intitulat „O altă cale...”, „un Mesaj şi o Chemare - Mesaj către tinderea spre înălţimi şi Chemarea către desluşirea căilor încă neştiute, prin care se pot deschide către bisericile Moldovei de Nord drumuri pe care le credeam de mult cunoscute, dar care închid zone de mister şi de negândită spiritualitate”.

 

Tribal Party

O super petrecere cu confeti, ghirlande de flori şi cu un special club mix cu Dj Cioco, în cadrul căreia toţi cei neconvenţionali vor beneficia de premii şi băuturi din partea casei. Tot în cadrul acestei petreceri, Club Babylon Suceava pune la dispoziţia clienţilor o super ofertă la Whisky!

 

Festivalul “Basarabia”, Suceava 2010

La ora 10:00 - Conferinţa “Geopolitica Republicii Moldova”, invitat Anatol Petrencu, prim-vicepreşedintele Mişcării Acţiunea Europeană, Observatorul astronomic al Universităţii “Ştefan cel Mare”, lansarea numărului 5 al Revistei “Basarabia”;

Ora 22:00 - Basarabyan Party, Club Babylon.

 

Întâlnire cu scriitorul Vasile Ernu 

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB) organizează, la ora 16:00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, o întâlnire cu scriitorul Vasile Ernu. În cadrul întâlnirii-dezbatere cu genericul „Născut în URSS” va fi prezentat şi volumul cu acelaşi nume, cu care a debutat scriitorul basarabean (Editura Polirom, 2006, 2007). Cartea manifest, care a apărut şi la Editura “Ad Marginem” din Federaţia Rusă, este în curs de publicare la câteva prestigioase edituri europene. Odată cu volumul “Născut în URSS”, care a fost distins cu Premiul pentru debut acordat de Uniunea Scriitorilor din România şi Revista “România literară”, va fi prezentată cartea “Ultimii eretici ai Imperiului” (Editura Polirom, 2009).

 

Cu trăsura de la Cetatea de Scaun la Biserica “Sfânta Cruce” Pătrăuţi

Începând de astăzi se va putea circula cu trăsura cu cai pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei - Mănăstirea Dragomirna (cu o oprire de jumătate de oră şi cu posibilitatea de a lua masa la mănăstire) - Biserica “Sfânta Cruce” Pătrăuţi. Realizată împreună cu Direcţia Silvică Suceava (care pune la dispoziţie caii), acţiunea se va extinde pe tot sezonul turistic, până la toamnă.

 

Expoziţia “Sacralitatea ortodoxă în Bucovina”

La ora 14:00, în Palatul Administrativ se deschide expoziţia cu genericul “Sacralitatea ortodoxă în Bucovina” (expoziţie spectaculoasă cu imagini din patrimoniul sacru reproduse pe 101 panouri de vinil), prilej cu care va avea loc lansarea volumului “Pelerinaj în spaţiul sacru bucovinean”, lucrare semnată de pr. Gabriel Herea, parohul Bisericii „Sfânta Cruce” din Pătrăuţi.

 

 

Sâmbătă, 27 martie

Acţiuni la Iulius Mall

Atelierul de Creaţie pentru Copiiîşi dă o nouă întâlnire cu prichindeii plictisiţi care au părinţi fără timp, bunici fără răbdare sau bone părăsite de inspiraţie. De la ora 12:00, Iulius Mall Suceava îi aşteaptă cu idei, culori şi artă!

În aceeaşi zi, dacă “Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti”. Ca în fiecare sâmbătă la ora 17:00, micuţii vor servi părinţilor şi celor mari din preajmă meniuri complete de copilărie savuroasă.

Până pe 29 martie, „KidsLand Club te premiază!” La cumpărături de minimum 40 lei din magazinele cu jucării şi articole pentru copii, prichindeii primesc gratuit o oră de hârjoană şi distracţie în generosul KidsLand.

Abia pe 3 aprilie, Târgul Covoarelor Proges îşi închide porţile. Pentru a vă primeni locuinţa înainte de Paşti, mii de metri pătraţi de carpete şi covoare în diverse ţesături, modele, forme, dimensiuni, culori şi texturi, cu preţuri reduse până la 50%, sunt expuşi la parterul Iulius Mall Suceava, în zona Auchan.

 

BPM SENSATION By Dj Zet !

Seară de club, la Babylon, alături de celebrul Dj Zet de la Radio Pro-B (www.radioprob.ro), unde toţi invitaţii vor avea parte şi de un spectacol de animaţie şi un super show cu flăcări! Bineînţeles, seara va fi animată şi de celebrele noastre animatoare!

 

Festivalul “Basarabia”

La ora 10:00 - Slujbă religioasă în memoria celor care au înfăptuit Unirea, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou - Suceava; Ora 12:00 - Ceremonial  - Depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei; Duminică, 28 martie - Vizită la Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii „M. Eminescu”, Botoşani

 

Sport

Rugby, Divizia Naţională, stadionul Unirea, ora 11.00

CSM Bucovina Suceava – Dinamo Bucureşti

 

 

Duminică, 28 martie

Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale

De Florii, ia startul Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, eveniment realizat de Iulius Mall, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului şi Palatul Copiilor Suceava.

Etapa judeţeană se desfăşoară pe următoarele secţiuni: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe, măşti, cojoace, curelărit, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, icoane şi pictură pe sticlă sau lemn, încondeierea ouălor şi împletituri din fibre vegetale.

 

Cadouri instant

Tot de Florii, bucovinenii care îşi serbează ziua numelui şi vin la Iulius Mall Suceava, primesc cadouri instant din partea centrului comercial. În aceeaşi zi, la ora 12:00, pentru prichindeii care vor să se întâlnească cu alţi eroi din basme şi poveştile populare, Teatrul “Puppet” oferă o nouă reprezentaţie.

 

Premii, la Iulius Mall

Pe 3 aprilie se încheie campania de Paşte “Am copt premii pentru toată familia!”, care oferă cumpărătorilor Iulius Mall Suceava peste 1.500 de premii instant ori la tragere la sorţi.

 

Concert pop-opera

La ora 17:00, pe esplanada Casei de Cultură, este programat concertul pop-opera susţinut de cvartetul „Distinto”.

 

Club Life by Dj Cioco!

Raiul coboară pe pământ, la Babylon, în cadrul programului Club Life by Dj Cioco!
Show incendiar cu cele mai sexy animatoare!

 

 

Miercuri, 31 martie

Concurs de desene realizate de copii

La ora 12:00, la Casa Prieteniei, va fi prezentată expoziţia-concurs cu desene cu tematică pascală realizate de un număr de 170 de copii de la 19 şcoli din municipiu şi din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei