Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul lucrează la simplificarea declaraţiilor fiscale, se va ajunge la o declaraţie unică

Joi, 25 Martie 2010 (18:33:11)

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, că Guvernul lucrează la simplificarea declaraţiilor fiscale depuse de firme, al căror număr este în prezent de aproximativ 25 pe lună, astfel încât să se ajungă, anul viitor, la o singură astfel de declaraţie electronică, după model german.

Boc a declarat, la inaugurarea unui centru auto de lângă Cluj-Napoca, faptul că specialiştii Executivului lucrează şi la o soluţie de compensare a datoriilor pe care statul le are la firmele private, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Lucrăm acum la simplificarea declaraţiilor fiscale, dar nu numai, pe care trebuie să le completeze oamenii de afaceri în fiecare lună. Sunt 24-25 de declaraţii care trebuie completate şi care iau timp, bani şi energie şi care îngreunează activitatea economică. Ţinta este să ajungem, în 2011, la o declaraţie unică, în format electronic, la un portal naţional, ca în Germania", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, pentru a debloca datoriile statului şi ale companiilor care lucrează cu statul, Executivul lucrează la o lege "pentru o compensare atipică, în trei - stat, companie, firmă, stat, companie de stat, firmă care are datorii la stat, pentru a debloca, prin acest mecanism, resursele financiare atât de necesare activităţii economice".

Boc a afirmat că România are nevoie, în acest moment, "ca de aer, de investiţii publice şi private" şi a mulţumit "oamenilor de afaceri corecţi din ţară care îşi plătesc taxele şi impozitele şi fac investiţii".

"Niciodată România nu a ajuns să înţeleagă cât de important este mediul de afaceri pentru viitorul sănătos al acestei ţări ca acum. Nu e uşor să stai în fiecare zi să împarţi câte ceva. Până unde poţi să mergi cu împărţirea sărăciei? Înainte de a împărţi, trebuie să produci. Am ajuns la concluzia că nu poţi să împarţi dacă nu ai o creştere economică sănătoasă, bazată pe eficienţă, producţie, şi nu pe consum şi pe datorie", a spus Emil Boc.

Boc a participat, joi, la inaugurarea unui centru al companiei RMB Inter Auto, al cărei administrator este fostul ministru de Interne din partea PSD Ioan Rus. Investiţia în centru a fost de şapte milioane de euro, acesta fiind în satul Sânnicoară, de la lângă Cluj-Napoca.

Premierul a ţinut să sublinieze că a constatat că, la Cluj, "investiţiile nu au culoare politică" şi a afirmat că se bucură că "acest spirit, care ar trebui generalizat la nivelul întregii ţări, merge înainte".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul lucrează la simplificarea declaraţiilor fiscale, se va ajunge la o declaraţie unică.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc: Guvernul lucrează la simplificarea declaraţiilor fiscale, se va ajunge la o declaraţie unică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei