Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Autorităţile sanitare sucevene, în alertă din cauza vaccinului contaminat cu virus porcin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a fost informată ieri, de ministerul de resort, cu privire la vaccinul Rotarix pentru sugari, care ar putea fi interzisde specialiştii europeni deoarece are în componenţă un virus porcin.

Directorul adjunct al instituţiei, dr. Marinela Grădinaru, a arătat că acest vaccin nu se află în stocurile DSP, întrucât nu este distribuit în cadrul campaniilor naţionale de imunizare. Ea a adăugat că o anchetă care să depisteze eventuala prezenţă a acestui vaccin pe piaţa suceveană ar putea fi demarată doar în cazul în care Compartimentul de control din cadrul instituţiei va primi o notificare de la Bucureşti. „Deocamdată nu există informaţii că acest virus ar afecta oamenii. Totuşi, este clar că ADN-ul provenind de la circovirusul porcin de tip 1 nu ar fi trebuit să se afle în acest vaccin”, a subliniat Grădinaru.

 

Ce spun farmaciştii din judeţ

Ieri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş, a declarat că nu are cunoştinţă ca vaccinul Rotarix să fie vândut în reţeaua de farmacii din judeţ, deşi nu exclude această posibilitate. „Noi comercializăm foarte puţine vaccinuri şi în nici un caz nu le eliberăm fără reţetă pe cele pentru copii. Ne axăm mai mult pe vaccinul antigripal, pe care îl aducem din toamnă, dar în cantităţi foarte mici, fiindcă este cuprins în programul naţional de imunizare. Încercăm să facem rost de un vaccin doar dacă acesta este inclus în calendarul de vaccinare, însă medicul nu-l mai are în cabinet şi este dispus să dea o prescripţie”, a explicat Cocriş.

 

Vaccinul se găseşte sub formă de pulbere sau lichid

Vaccinul Rotarix, folosit şi la bebeluşii din România, ar putea fi interzis deoarece s-a descoperit că este infectat cu un virus porcin (n.r. circovirusul porcin de tip 1, prezent în mod obişnuit în anumite categorii de produse din carne şi în alte produse alimentare). Vaccinul se administrează sugarilor pe cale orală, începând de la vârsta de şase săptămâni, pentru a-i proteja împotriva gastroenteritei, cauzată de rotavirus, care omoară anual 500.000 de bebeluşi din întreaga lume. Seruleste disponibil sub două forme: pulbere sau lichid.

În America, s-a recomandat deja interzicerea folosirii vaccinului, pe o perioadă de şase până la opt săptămâni, timp în care se vor analiza riscurile administrării acestuia. Vaccinul în cauză este produs de GlaxoSmithKline şi a fost aprobat în Uniunea Europeană în februarie 2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sanitare sucevene, în alertă din cauza vaccinului contaminat cu virus porcin.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Autorităţile sanitare sucevene, în alertă din cauza vaccinului contaminat cu virus porcin5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei