Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Astăzi începe „Paştele în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

A doua ediţie a proiectului turistic „Paştele în Bucovina” debutează astăzi, pe parcursul următoarelor două săptămâni urmând să fie organizate mai multe manifestări culturale şi religioase în majoritatea localităţilor din judeţ. Deschiderea oficială a manifestărilor „Paştele în Bucovina” va avea loc în comuna Fundu Moldovei, după care va începe a XX-a ediţie a Festivalului „Naţional de Muzică Corală Religioasă Buna Vestire”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că la evenimentele din prima zi a manifestărilor „Paştele în Bucovina” va fi prezentă şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării regionale şi turismului. Udrea este aşteptată să participe la deschiderea Târgului de Paşti din centrul Sucevei, de la ora 16:00, apoi la deschiderea expoziţiei gastronomice de produse de post „Gustă din Bucovina”, de pe esplanada Casei de Cultură, şi nu în cele din urmă la expoziţia de pictură Iosif Iser de la Muzeul de Istorie din Suceava.

Deschiderea oficială a manifestărilor „Paştele în Bucovina” va avea loc la ora 12:00, la Fundu Moldovei, odată cu începerea Festivalului „Naţional de Muzică Corală Religioasă Buna Vestire”.

„Dăm startul evenimentelor legate de Paştele în Bucovina, manifestări care se fac în primul rând cu efortul comunităţilor locale. Noi am căutat să avem cheltuieli minime din banul public, dacă se poate chiar zero. Şi sperăm să avem turişti cât mai mulţi în pensiunile şi hotelurile din judeţ”, a declarat Flutur.

 

Grigore Leşe va concerta astăzi în Catedrala Catolică din Suceava

Prima zi a manifestărilor se va încheia cu un concert extraordinar susţinut de Grigore Leşe, care va începe la ora 19:00, în Catedrala Catolică din Suceava. Concertul va fi dedicat fostului decan romano-catolic de Bucovina, preotul Ştefan Babiaş, care a murit duminică dimineaţa. Grigore Leşe va interpreta piese folclorice la fluier, dobă, toacă, voce, acompaniat de Doina Lavric (voce, cobză), Zamfira Mureşan (voce) şi Gruia Stoia (orgă).

Vineri, 26 martie, va debuta, la Ciocăneşti, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, care se va desfăşura până duminică, 28 martie. De remarcat că în a doua zi a festivalului, sâmbătă, 27 martie, turiştii care vor vizita comuna Ciocăneşti vor avea parte de o paradă a portului tradiţional, de un concurs de ouă încondeiate şi de încondeiat ouă, precum şi de un concurs gastronomic cu preparate tradiţionale de post.

Tot începând de vineri, sucevenii, dar şi turiştii vor avea posibilitatea să se plimbe cu trăsurile pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei – Biserica Pătrăuţi.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că în duminica Floriilor, în piaţa centrală a Sucevei va fi organizat un concert pascal, care va începe la ora 16:00, după care, de la ora 17:00, va începe un concert de pop-opera, susţinut de formaţia „Distinto”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Astăzi începe „Paştele în Bucovina”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei