Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condiţii grele

Ture neacoperite la Ambulanţa Suceava, din cauza lipsei de personal mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava s-a confruntat marţi cu o situaţie disperată, când, din cauza lipsei de cadre medii, nu s-au putut acoperi toate turele, iar solicitările au fost rezolvate şi cu întârzieri de până la două ore.

Ieri, asistenta şefă a unităţii, Lidia Papuc, a confirmat deficitulde personal, arătând că problemele au apărut din luna octombrie a anului trecut, de când, conform legislaţiei, nu se mai pot plăti orele suplimentare efectuate de angajaţi.

Ea a subliniat că, în aceste condiţii, este dificil ca salariaţii aflaţi în zilele lor libere să fie aduşi la serviciu pentru a face muncă voluntară.

Referindu-se la situaţia de criză înregistrată marţi, Lidia Papuc a explicat că a fost imposibil să se formeze turele, deoarece din cele patru asistente care ar fi trebuit să se afle în staţie, la ora opt dimineaţă s-a trezit cu una singură.

 

Asistenta şefă: „Am sunat 30 de oameni pentru a-i chema la lucru”

„O asistentă plecase cu un echipaj la Cluj, pentru a transporta o pacientă, alte două îşi luaseră concediu medical, una pentru o hernie de disc, iar cealaltă pentru că este gravidă şi nu se simţea bine. Am sunat 30 de oameni pentru a-i chema la lucru, dar fiecare avea programat altceva sau nu se afla în localitate. Într-un final am fost nevoită să accept o asistentă care tocmai plecase din tura de noapte şi care a fost de acord să revină la serviciu. Am avut noroc pentru că a fost, totuşi, o zi destul de uşoară. Ce s-ar fi întâmplat dacă aveam un accident ca cel feroviar de la Dolheşti, cu multiple victime, când trei autosanitare s-au deplasat la faţa locului? Un serviciu de urgenţă trebuie să aibă mereu nişte oameni de rezervă, întrucât o nenorocire se poate întâmpla în orice moment”, a spus Lidia Papuc.

 

Soluţiile: deblocarea unor posturi sau plata orelor suplimentare

Asistenta şefă de la Ambulanţa Suceava a adăugat că personalul unităţii a acumulat deja un număr mare de ore suplimentare şi are dreptul la zile libere în contul acestora, dar care nu au putut fi acordate. Ea a subliniat că sunt situaţii în care turele rămân descoperite deoarece angajaţii se află în concedii medicale sau în concedii de odihnă, medicii şi asistenţii medicali sunt plecaţi la cursuri de perfecţionare obligatorii sau echipaje complete însoţesc pacienţii în clinicele universitare.
În opinia Lidiei Papuc, continuitatea serviciilor medicale prespitaliceşti de urgenţă ar putea fi asigurată fie prin deblocarea unor posturi, fie prin alocarea unor fonduri pentru plata orelor suplimentare.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă dispune de 57 de maşini şi 308 angajaţi. Activitatea staţiei din Suceava este asigurată de 36 de asistenţi medicali (din care patru lucrează la serviciul de statistică), 14 dispeceri, 38 de ambulanţieri, nouă şoferi şi 11 medici. Parcul auto al staţiei de la Suceava numără 21 de autosanitare, din care cinci urmează să fie trase pe linie moartă.
Pentru a reuşi să facă faţă tuturor solicitărilor, conducerea unităţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Suceava deblocarea a 20 de posturi de asistenţi medicali, zece de medici şi 20 de ambulanţieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ture neacoperite la Ambulanţa Suceava, din cauza lipsei de personal mediu.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ture neacoperite la Ambulanţa Suceava, din cauza lipsei de personal mediu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei