Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aşteptarea pedepselor

12 indivizi pe mâna judecătorilor, în dosarul falsificatorilor de grivne şi hoţilor de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au falsificat 80.000 de grivne şi au spart de mai multe ori depozitele clandestine ale unor contrabandişti de ţigări, furându-le marfa, acestea sunt principalele acuzaţii aduse de procurori împotriva a nu mai puţin de 12 tineri trimişi în judecată în urmă cu câteva zile.

Conform unui comunicat remis, ieri, de către Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au fost daţi pe mâna judecătorilor Cezar Hnatiuc (20 de ani), Ciprian Bobu (24 de ani), Albert B. (17 ani), Marius Ghiţă (20 de ani), Florin Sauciuc (20 de ani), Valentin Herghelegiu (24 de ani), toţi din Siret, Mihai Simota (24 de ani), din Rădăuţi, precum şi Andrei Sfichi (20 de ani), Cătălin Cozmaciuc (21 de ani), Valentin Chideşa (22 de ani) şi Marius Scripcariuc (24 de ani), din Bălcăuţi. 

Gruparea, care a fost anihilată la sfârşitul lunii ianuarie a.c., acţiona în două direcţii. Una dintre acestea era punerea în circulaţie de grivne (n.r. – moneda naţională a Ucrainei) falsificate, iar a doua priveşte furtul ţigărilor introduse ilegal în ţară de contrabandiştii din zona Siret.

Membrii grupării implicaţi în falsificarea de monedă, explică anchetatorii, au contrafăcut nu mai puţin de 80.000 de grivne, în bancnote din cupiură de 50 şi 100, şi le-au pus în circulaţie, vânzându-le persoanelor care se deplasau periodic în Ucraina, la un preţ mai mic decât cel de la casele de schimb valutar.

„Şi-au achiziţionat, în scopul falsificării bancnotelor, diverse materiale şi aparate, respectiv calculatoare, laptop-uri, o imprimantă color, programe de calculator, hârtie şi specimene de bancnote”, susţin ofiţerii anchetatori din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava.

O altă parte a grupării infracţionale urmărea, pe timpul nopţii, persoanele care introduceau ilegal ţigarete din Republica Ucraina până la locul de depozitare, după care pătrundeau ilegal în aceste depozite clandestine, sustrăgând bunurile găsite, pe care ulterior le valorificau.

„O parte dintre membrii grupării au fost cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, respectiv lovire sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice”, se precizează în comunicatul remis mass-media.

 

Cinci dintre inculpaţi, în continuare în arest 

Reţeaua a fost destrămată la 28 ianuarie a.c., atunci când o armată de poliţişti BCCO Suceava, jandarmi şi luptători ai Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, au descins la nu mai puţin de 17 locuinţe, fiind ridicate pentru cercetări mai multe sisteme informatice (laptop-uri şi unităţi centrale de calculator), medii de stocare a datelor, mii de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană, unelte folosite la spargerea locuinţelor, suma de 30.770 de lei, staţii de emisie recepţie, 11 telefoane mobile şi aparatură folosită la falsificarea de monede.

Zece indivizi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar cinci dintre ei au ajuns în arestul poliţiei judeţene, unde se află şi în prezent.

Faţă de alţi şase suspecţi s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 indivizi pe mâna judecătorilor, în dosarul falsificatorilor de grivne şi hoţilor de ţigări.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
12 indivizi pe mâna judecătorilor, în dosarul falsificatorilor de grivne şi hoţilor de ţigări3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei