Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2010 - Anul XV, nr. 70 (4361)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Suceava curată

Aproape o tonă de gunoi, adunată de elevii şcolii Stroieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 160 de elevi ai claselor II-VIII de la Şcoala Stroieşti au predat ieri o lecţie. Nu au făcut-o în sălile de curs, cu creta pe tablă, ci pe şanţurile drumurilor care taie localitatea, cu mănuşi şi saci menajeri. Împreună cu dascălii, copiii au participat timp de trei ore la o acţiune de strângere a deşeurilor, iar aceasta este doar o primă etapă dintr-un program mai amplu de ecologizare.

„Acţiunea se numeşte <Stroieştiul verde, mai curat şi mai civilizat>, iar bunăvoinţa elevilor este principalul sponsor. Sperăm să fie un semnal pentru cei care aruncă deşeurile menajere la întâmplare, iar pe viitor să se gândească de două ori înainte s-o facă”, a mărturisit Florin Daniel Ruşti, unul dintre profesorii care a iniţiat această acţiune.

Potrivit primarului Ionică Băiţan, elevii au adunat aproape o tonă de deşeuri de pe drumul european 576, pe o porţiune de cinci kilometri, de pe drumul judeţean 209 D, pe o distanţă de trei kilometri, dar şi de pe circa patru kilometri de drumuri comunale din Stroieşti. 

„Acţiunea elevilor este lăudabilă, mai ales că joi este hramul bisericii din Stroieşti şi satul va fi în sărbătoare. Nu vrem să ne oprim aici, astfel încât ne-am propus să plantăm două hectare cu puieţi de salcâm în localitatea Zahareşti. Totul depinde de ajutorul pe care-l vom primi de la Direcţia Silvică Suceava, de unde am solicitat puieţii. În funcţie de numărul puieţilor pe care-i vom primi şi de ziua în care aceştia vor ajunge la noi vom stabili şi data viitoarei acţiuni”, a adăugat primarul Ionică Băiţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o tonă de gunoi, adunată de elevii şcolii Stroieşti.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape o tonă de gunoi, adunată de elevii şcolii Stroieşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei