Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii grele

Ambulanţa Suceava nu mai face faţă solicitărilor, din lipsă de personal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Judeţean (SJA) Suceava nu mai reuşeşte să facă faţă solicitărilor formulate de populaţie şi spitale din cauza lipsei acute de personal. Situaţia a devenit critică de când angajaţilor nu li s-au mai plătit ore suplimentare şi li s-au dat în schimb zile libere, dar s-a complicat şi mai mult anul acesta, când conducerea unităţii s-a văzut în imposibilitatea de a mai acorda zile libere pentru orele lucrate în plus.

„În mod normal ar trebui să lucrăm cu câte şapte, opt asistenţi medicali pe tură, dar fiindcă sunt mulţi angajaţi care, dintr-un motiv sau altul, îşi iau concedii, ajungem să lucrăm cu cel mult cinci asistenţi pe tură. Acum s-au adunat prea multe ore suplimentare, iar oamenii nu mai vor să vină la muncă, mai ales că, pentru că n-avem cu cine lucra, nici nu mai pot să-şi ia libere când vor ei”, a declarat directorul de la Ambulanţa Suceava, dr. Daniel Martiniuc.

 

Directorul Martiniuc cere deblocarea a 50 de posturi

Medicul a arătat că sunt zile în care, la Ambulanţă, sunt înregistrate şi câte patru cereri pentru transportul de pacienţi de la spitalele din judeţ către clinicile universitare din Iaşi, Târgu Mureş, Bucureşti, Cluj sau Braşov, condiţii în care în staţie rămân prea puţine autosanitare, cu care nu se pot asigura toate urgenţele.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava dispune de 57 de maşini şi 308 angajaţi. Activitatea staţiei din Suceava este asigurată de 36 de asistenţi medicali (din care patru lucrează la serviciul de statistică), 14 dispeceri, 38 de ambulanţieri, nouă şoferi şi 11 medici. Parcul auto al staţiei numără 21 de autosanitare, din care cinci urmează să fie trase pe linie moartă.
Pentru a reuşi să facă faţă tuturor solicitărilor, directorul Martiniuc a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Suceava deblocarea a 20 de posturi de asistenţi medicali, 10 de medici şi 20 de ambulanţieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa Suceava nu mai face faţă solicitărilor, din lipsă de personal.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ambulanţa Suceava nu mai face faţă solicitărilor, din lipsă de personal3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu deblocam nimic... trimis de
(23 feb 2010, 13:51:37
Fiti serios cu deblocarea posturilor! Numai in campania electorala sanatatea este prioritatea numarul 1 apoi ,dupa alegeri, nu mai este prioritara. Sefimea de sus se trateaza la Viena si Paris iar prostii care au votat pot sa moara cu zile,cui ii pasa?
Unde sunt activistii aia care faceau spume la gura pentru portocalii sa vedem ce mai au de spus? Pleaca ai nostri ,vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii! Sper sa ma ajute Dumnezeu sa pot pleca unde mi-am propus si sa ramana Basescu cu Lenutele lui in tara asta si sa se conduca intre ei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei